Energia viitorului: Unele țări au ajuns să-și acopere jumătate din necesar din surse regenerabile

Energia viitorului: Unele țări au ajuns să-și acopere jumătate din necesar din surse regenerabile

Norvegia este ţara cu cea mai mare pondere a energiei electrice generate din surse regenerabile, conform celor mai recente statistici.

Mai exact, energia din surse regenerabile acoperă 56% din consumul de energie în această ţară, ceea ce o situează pe primul loc într-un top cu 20 de poziţii realizat în funcţie de acest criteriu de platforma pentru compararea tarifelor de energie Utility Bidder, pe baza datelor Agenţiei Internaţionale a Energiei, citat de Euronews.

Tipurile de energie luate în considerare au fost biocombustibilii şi deşeurile, energia eoliană, energia solară şi hidroenergia.

ADVERTISING

Pe următoarele locuri se clasează Brazilia şi Noua Zeelandă.

Norvegia, ţară cunoscută pentru numeroasele sale depresiuni şi râuri, utilizează mai multă hidroenergie decât orice altă ţară din lume, aceasta având o pondere de 45 la sută în consumul total de energie.

Brazilia este lider mondial pe segmentul de biocombustil şi energie produsă din deşeuri, iar Noua Zeelandă pe cel al energiei solare şi eoliene.

Utility Bidder a realizat şi un top cinci al ţărilor cu cea mai mare dependenţă de combustibili fosili. Prima poziţie este ocupată de Singapore (cu o dependenţă de combustibili fosili de 98 la sută), urmată îndeaproape de Australia (93 la sută), Africa de Sud (91 la sută).

ADVERTISING

Pe urmatoarele locuri se situează Luxemburg şi Olanda, a căror dependenţă de combustibili fosili este, combinat, de 90 la sută.   

C.S.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇