Bilanțul cutremurului din Turcia și Siria continuă să crească: Peste 12.000 de morți și 58.000 de răniți

Bilanțul cutremurului din Turcia și Siria continuă să crească: Peste 12.000 de morți și 58.000 de răniți

Bilanţul victimelor cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria crește dramatic și a ajuns miercuri seara la 12.049 de morţi.

În Turcia, cel puţin 9.057 de persoane au murit şi 52.979 au fost rănite, potrivit celui mai recent bilanț. De asemenea, în Siria, au fost raportaţi peste 2.992 morţi şi 5.108 răniţi.

Cel puţin 16.139 de echipe lucrează la operaţiunile de căutare şi salvare, la care se adăugă şi alte echipe internaţionale. România a trimis până acum două echipe. Nu există însă români printre victime, potrivit datelor Guvernului.

ADVERTISING

Multe persoane au fost scoase moarte de sub dărâmături, dar există și miracole. O femeie a fost scoasă în viaţă după 52 de ore petrecute sub ruinele unei clădiri care s-a prăbuşit.

De asemenea, un băiat de trei ani a fost salvat în noaptea de marți spre miercuri în Turcia. Salvarea a avut loc tot în Kahramanmaras, la aproximativ 48 de ore de la producerea cutremurului. Arif Kaan a stat două zile, la temperaturi sub zero grade. Detalii AICI.

A fost salvată și o pisicuță, după o zi sub dărâmături.

În același timp zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost, în plină iarnă, după ce numeroase clădiri s-au dărâmat.

ADVERTISING

Dacă vedem imaginile din satelit publicate de Maxar Technologies ne putem face o idee despre amploarea provocării căreia trebuie să îi facă față echipajele de urgență în zilele următoare. Ele arată în detaliu distrugerile din orașe și sate. Detalii AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇