Minunile din Turcia: Oameni salvați după zeci de ore petrecute sub dărâmături. Un copil de 3 ani a stat două zile la temperaturi sub zero grade (Video)

Minunile din Turcia: Oameni salvați după zeci de ore petrecute sub dărâmături. Un copil de 3 ani a stat două zile la temperaturi sub zero grade (Video)

Cutremurele devastatoare care au lovit luni sud-estul Turciei s-au soldat cu mii de morți și zeci de mii de răniți. Numeroase persoane se află sub dărâmături, iar operațiunile de salvare continuă. Din păcate, mulți dintre ei sunt scoși morți, dar există și miracole.

O femeie a fost scoasă în viaţă după 52 de ore petrecute sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit. Imagini difuzate miercuri de postul turc de televiziune NTV arată membri ai serviciilor de urgenţă din provincia Kahramanmaras, în apropiere de frontiera cu Siria, transportând femeia pe o targă până la ambulanţă.

ADVERTISING

Femeia de 58 de ani a fost salvată de sub dărâmăturile unui hotel prăbuşit, potrivit Agerpres, care citează dpa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gN5-z8\u002d\u002dbb8

De asemenea, un băiat de trei ani a fost salvat în noaptea de marți spre miercuri în Turcia. Salvarea a avut loc tot în Kahramanmaras, la aproximativ 48 de ore de la producerea cutremurului.

Arif Kaan a stat două zile, la temperaturi sub zero grade, iar salvatorii au tăiat ruinele din jurul lui, încercând să nu declanșeze o nouă prăbușire. După ce a fost scos la suprafață, Arif a fost dus de urgență la spital, potrivit Sky News.

ADVERTISING

Și echipa de salvatori români care acţionează în Antakia a salvat un bărbat de sub dărâmături şi acţionează în prezent pentru recuperarea unui adolescent, făcând un culoar către locul în care acesta este blocat, anunţă miercuri IGSU.

”Pe parcusul nopţii, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenţie în partea de Nord-Vest a oraşului Antakya, iar în urma acţiunilor de căutare desfăşurate a fost identificată 1 persoană de sex masculin, de aproximativ 40 ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton.

ADVERTISING

Victima a fost recuperată în viaţă, în jurul orei 05.45 (ora locală). În această locaţie au mai fost identificate, până în prezent, încă 2 persoane decedate”, transmite IGSU.

La acest moment, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeaşi zonă, pentru recuperarea unui adolescent de aproximativ 16 ani, prins sub dărâmături. Membrii echipajului încearcă să creeze un culoar pentru a ajunge la el.

Pe parcusul nopții, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenție în partea de Nord-Vest a orașului Antakya, iar în urma acțiunilor de căutare desfășurate a fost identificată 1 persoană de sex masculin, de aproximativ 40 ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton. Victima a fost recuperată în viață, în jurul orei 05.45 (ora locală). În această locație au mai fost identificate, până în prezent, încă 2 persoane decedate.La acest moment, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeași zonă, pentru extragerea unei persoane de sex masculin, de aproximativ 16 ani, prinsă sub elemente de construcție prăbușite. Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă. Din informațiile primite, în această locație ar fi cel puțin 2 persoane decedate.Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.Imaginile sunt din timpul misiunii de ieri, derulată pentru recuperarea celor trei persoane prinse sub dărâmături.#DSU #IGSU #pompierii #salvatorii #mereuladatorie #EUCivilProtection #rescEU #Turkiye #earthquake #EuropeanUnion #Romania #RO-USAR

Publicată de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Marţi, 7 februarie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇