România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici şi doi asistenţi şi personal specializat cu echipe canine, conform unei decizii adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceeași decizie stabileşte că MApN este abilitat să desfăşoare misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Turciei sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniuni.

Hotărârea nou adoptată prevede suplimentarea acordării de asistenţă internaţională pentru Turcia care constă în mobilizarea şi trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISING

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

A fost aprobată scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Turciei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇