Echipa trimisă de România în Turcia încearcă să recupereze o familie prinsă sub dărâmături. Emoționanta poveste a câinilor salvatori (Foto)

Echipa trimisă de România în Turcia încearcă să recupereze o familie prinsă sub dărâmături. Emoționanta poveste a câinilor salvatori (Foto)

Salvatorii români participă, marţi după-amiază, la prima misiune în Turcia, încercând să găsească şi să recupereze o familie formată din trei persoane, inclusiv un copil, care a fost prinsă sub dărâmături, la Antakya, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

”În aceste momente, echipa de căutare-salvare a României se află într-o misiune de identificare şi recuperare a unei familii (soţ, soţie şi copil) surprinse sub dărâmături, în oraşul Antakya. Din informaţiile pe care le avem la acest moment, părinţii răspund la comunicările cu echipa noastră. Clădirea este prăbuşită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut 9 etaje”, a transmis IGSU.

ADVERTISING

Echipa de sprijin din România este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

image-15
Foto: Facebook/IGSU

Emoționanta poveste a câinilor salvatori

Povestea câinilor salvatori trimiși de România în Turcia este impresionantă. Unii dintre ei au fost la rândul lor, salvați, în trecut. Cialapa, de exemplu, are 8 ani, a fost găsit într-un tomberon și deja a salvat mai multe persoane.

"Lucrează cu noi de când s- născut, a fost găsit într-un tomberon. Nu este un câine de rasă, este maidanez. Dar are talent. A participat și în Albania unde a găsit trei persoane decedate, din păcate. A fost o experiență dură, am dat cu nasul de realitate. Colegii noștri din Turcia vor da de o experiență și mai dezastruoasă", a declarat Vlad Popescu, președinte Clubului Câinilor Utilitari, pentru Digi24.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, animalele au, anual, chiar și 20 de misiuni de căutare a persoanelor dispărute.

"Am trimis pe Zura și Aki. Atât Mihai, cât și Romică sunt experimentați. Câinii sunt atestați. Sunt câini devotați și vor vedea această deplasare nu ca pe o tragedie, ci ca pe o oportunitate. Câinii de căutare sunt cea mai eficientă variantă de a găsi oameni in dărâmături. Acolo unde nu merge tehnologia, funcționează câinele. Omul emană un miros și acest miros iese la suprafață prin crăpături", a mai spus Vlad Popescu.

salvatori caine Turcia
Foto: Facebook/IGSU
image-17
Foto: Facebook/IGSU

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇