Cum arătau orașele din Turcia înainte de cutremur și cum sunt acum (Imagini din satelit)

Cum arătau orașele din Turcia înainte de cutremur și cum sunt acum (Imagini din satelit)

Mii de oameni din Turcia și Siria au murit în urma cutremurului de luni cu magnitudinea de 7,8 și a replicilor care au urmat.

În același timp, zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost, în plină iarnă, după ce numeroase clădiri s-au dărâmat, scrie The Guardian.

Dacă vedem imaginile din satelit publicate de Maxar Technologies ne putem face o idee despre amploarea provocării căreia trebuie să îi facă față echipajele de urgență în zilele următoare. Ele arată în detaliu distrugerile din orașe și sate.

ADVERTISING

În orașul Nurdağı, aproape de epicentrul cutremurului de 7,8 grade, acoperișurile multor clădiri s-au prăbușit. Alte imobile au căzut cu totul.

Imaginile arată cum corturile și vehiculele albe de urgență au aglomerat unele dintre cele mai importante străzi din Nurdağı în orele de după cutremur.

Agenția de gestionare a dezastrelor din Turcia a declarat că a primit rapoarte despre 11.342 de clădiri prăbușite, dintre care 5.775 au fost confirmate. În Nurdağı, mai multe clădiri mai înalte s-au prăbușit în timpul cutremurului.

În unele dintre cele mai aglomerate zone din Nurdağı, drumurile au fost blocate cu vehicule de urgență.

ADVERTISING

İslahiye se află chiar la sud de Nurdağı, aproape de epicentrul cutremurului. Imaginile arată cum și aici unele acoperișuri s-au desprins complet de pe clădiri.

Și în İslahiye, un număr mare de clădiri au fost distruse în întregime. Gazul a fost tăiat în mare parte din regiune pentru a evita exploziile, așa că mulți oameni au rămas fără căldură.

Echipele de intervenție așteaptă să sosească echipaje suplimentare de salvare și să ajute la căutarea celor care sunt îngropați în dărâmături.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇