Bilanţul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți și 5.700 de răniți

Bilanţul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți și 5.700 de răniți

Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a lovit sâmbătă Haiti, a crescut la 1.297 de morţi şi la peste 5.700 de răniţi, potrivit serviciilor haitiene de protecţie civilă.

Pe lângă persoanele date dispărute, „multe altele sunt sub dărâmături”, se arată într-un comunicat al Protecţiei Civile.

Aproximativ 3.200 de răniţi sunt internaţi în prezent în mai multe spitale, informează AFP.

Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora locală 08:29 (12:29 GMT), la 12 km de oraşul Saint-Louis-du-Sud, situat la aproximativ 160 km de capitala haitiană Port-au-Prince.

ADVERTISING

Numeroase clădiri - biserici, magazine şi locuinţe - s-au prăbuşit în acest seism puternic, sute de locuitori fiind prinşi sub plăci de beton.

Aproape 30.000 de case au fost distruse sau deteriorate.

Multe ţări, printre care Statele Unite, Republica Dominicană, Mexic şi Ecuador, au acordat asistenţă, prin trimiterea de personal, alimente de primă necesitate şi echipamente medicale.

Premierul Ariel Henry, care a declarat starea de urgenţă timp de o lună în cele patru departamente afectate de dezastru, a mulţumit comunităţii internaţionale pentru sprijinul acordat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Gest minunat făcut de Naomi Osaka după cutremurul devastator din Haiti

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇