Forbes prezintă 11 motive să vizitezi și să iubești Transilvania

Forbes prezintă 11 motive să vizitezi și să iubești Transilvania

Revista Forbes scrie despre minunata Transilvanie și aduce în fața cititorilor săi 11 motive pentru care să viziteze și să iubească această regiune din țara noastră.

O jurnalistă de la Forbes a stat de vorbă cu două românce care au o agenție de turism numită Beyond Dracula, care promovează excursiile în Transilvania.

Însă după cum sugerează și numele companiei, cele două creionează o imagine a regiunii dincolo de contele Dracula, care ce-i drept i-a adus faima.

Iată cele 11 motive pentru care să iubești Transilvania:

Natură pristină

Jurnalista de la Forbes spune că Transilvania are potențialul de a fi un soi de Yellowstone european, făcând referire la Parcul Național Yellowstone din SUA, un statut pe care organizațiile de conservare lucrează pentru a-l obține.

„Încă are păduri virgine și unele pajiști care nu au fost folosite niciodată pentru agricultură și au acum unele dintre cele mai mari biodiversități din lume. (...) Regiunea găzduiește 6.500 de urși bruni, aproximativ 40% din populația ursului brun din Europa și cel puțin 2.500 de lupi.

ADVERTISING

Toate acestea au fost suficiente pentru a-l cuceri pe prințul Charles, care are două case în Transilvania și vizitează regiunea în mod regulat”, notează ea.

Drumeții și mers cu bicicleta

Un alt motiv evocat de revistă este mersul cu bicicleta și drumețiile în zonele mai puțin locuite, unde există kilometri întregi de poteci de explorat, unde vei fi înconjurat de peisaje idilice.

Brașov

Evident, Brașovul nu putea lipsi de pe listă. Jurnalista se arată fascinată de „centrul medieval al orașului - unul dintre cele mai vizitate locuri din România -, care este încă foarte bine conservat, colorat și strălucitor, cu arhitectura sa gotică, barocă și renascentistă”.

Apoi, ea amintește de celebra Biserică Neagră, dar și străduțele din centru, ticsite cu terase și baruri, unde curioșii pot încerca preparate românești.

Brașov Piața Sfatului 2
Foto: Arhiva SpotMedia.ro
Biserica Neagra Brasov
Foto: Arhiva SpotMedia.ro

Schuster Boarding House

Jurnalista s-a arătat impresionată și de un hotel mai modern, în contrast cu istoria care plutește în aer în Brașov:

ADVERTISING

„Spre deosebire de atmosfera istorică a Brașovului, noua pensiune Schuster este ceva mai modernă, fiind ascunsă într-o clădire Art Nouveau, cu influențe vieneze specifice începutului de secol XX.

Unele camere sunt ascunse sub tavanul înclinat, au ferestre înclinate și colțuri de lectură foarte confortabile. Barul de pe acoperiș oferă una dintre cele mai bune vederi asupra orașului”.

Multiculturalism 

Un alt aspect remarcat în publicație este multiculturalismul regiunii, cu biserici ortodoxe, luterane, unitariene, dar și sinagogi.

Feeling-ul diferă de la un oraș la altul, fiecare având propria arhitectură, limbă, mâncare.

„În Transilvania întâlnești persoane de diferite etnii (români, unguri, saxoni/ germani etc.)”.

Sibiu

Un alt oraș amintit de autoare este, bineînțeles, Sibiul - fostă capitală europeană a Culturii și recunoscut pentru arhitectura germană.

ADVERTISING

„Zidurile și turnurile medievale sunt foarte bine conservate și, în general, orașul este un loc destul de plăcut pentru o plimbare. O atracție principală este Podul Minciunilor, așa-numit din cauza legendelor care îl înconjoară, precum că podul se va prăbuși dacă cineva spune o minciună pe el.

Dar preferata mea este legenda potrivit căreia podul a căpătat acest nume datorită cuplurilor tinere care-și făcea promisiuni deșarte în timp ce se plimbau pe el”.

Piața Mare Sibiu
Foto: Arhiva SpotMedia.ro

Biserici fortificate

Forbes laudă și arhitectura hibridă a Transilvaniei, evocând în special bisericile și castelele.

„Sunt fascinante de vizitat. Să traversezi podurile de peste șanțuri, să observi suporturile și găurile din ziduri care au fost folosite pentru a turna apă clocotită peste dușmani. Toate acestea, în timp ce vă îndreptați spre o biserică”.

Închisoarea maritală din Biertan

„Satul Biertan susține că a avut un singur divorț în 300 de ani. Motivul: cuplurile cu relații șubrede au fost trimise să-și rezolve problemele în închisoarea maritală din biserica fortificată a satului.

Închisoarea era menită să consilieze cuplurile care doreau să divorțeze”.

DCIM\122GOPRO
Foto: Arhiva Hepta.ro

Satul Viscri

Un alt loc impresionant este satul Viscri, despre care autoarea notează că este „primul loc în care am fost în ultimii ani și care nu mi-a amintit de alt loc. E unic”.

„Căruțele trase de cai pe drumurile de pământ și atelierele deschise ale meșterilor tradiționali, precum fierarii, te fac să te simți de parcă ești într-un loc uitat în timp”.

hepta_5507327
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sighișoara

Bineînțeles, Sighișoara nu avea cum să lipsească din această listă.

„Și da, este și Dracula. Orașul cel mai strâns legat de legendă este Sighișoara, unde s-a născut în secolul al XV-lea Vlad Țepes, renumit pentru metoda sa preferată de ucidere a dușmanilor.

Fiul lui Vlad Dracul, el a fost inspirația pentru personajul principal al romanului semnat de Bram Stoker. Orașul rămâne un loc fermecător, unde te poți rătăci ore întregi pe străzile înguste”.

ID85212_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Transfăgărășan

„Există modalități mai rapide de a ajunge din Transilvania în București, dar drumul montan Transfăgărașan este de departe cel mai impresionant”, se mai arată în articol.

Jurnalista a precizat că s-a ridicat la nivelul așteptărilor sale, mai ales că a apărut și într-un episod din Top Gear.

romania transfăgărășan
Foto: Pixabay

În plus, a văzut și 5 urși la marginea drumului!

urs
Foto: SpotMedia.ro

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇