Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)

Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)

Dacă planurile tale de vacanță nu includ stresul, frica și nici durerea, ai face bine să nu te aventurezi pe aceste plaje, cotate ca fiind cele mai periculoase din lume.

Dacă tot ce-ți dorești e să te bronzezi fără a fi deranjat, să citești o carte bună fără să fii nevoit să verifici plaja de pericole o dată la fiecare minut, dacă vrei să înoți fără teama că ceva te-ar putea mușca sau otrăvi, acestea sunt plajele pe care ar trebui să le ocolești, e sfatul Far & Wide, care a întocmit un clasament al celor mai periculoase plaje din lume, din Namibia până în Australia.

ADVERTISING

Skeleton Coast – Namibia

Numită așa pe bună dreptate, aici face legea curentul letal Benguela, care determină multe nave să se scufunde.

În plus, aceste ape sunt casă pentru nu mai puțin de 11 specii de rechini. Iar pe uscat te așteaptă lei și hiene, care patrulează permanent plaja.

Navigatorii portughezi care au ajuns aici au numit-o deloc întâmplător ”Poarta spre iad”.

Cape Tribulation – Australia

Aflată pe coasta statului australian Queensland, te-ar putea tenta cu întinderile nesfârșite de nisip și cu apele de o culoare aproape ireală, dar nu te lăsa păcălit.

ADVERTISING

Apele sunt înțesate de meduze care înțeapă rău. Cei care se încumetă să înoate aici sunt sfătuiți să poarte costume speciale și acesta ar trebui să fie un mare avertisment pentru orice turist.

Te-ar putea interesa și Ești amator de băi termale? Acestea sunt locurile în care trebuie să ajungi (Galerie foto)

Și cu costum și fără, de crocodilii de apă sărată, care abundă aici, nu te poți feri. Iar pe uscat te așteaptă cazurarii, păsări neînfricate de mărimea struților, cu gheare mai ascuțite decât ți-ai putea imagina.

ADVERTISING

Până și copacii de aici sunt periculoși, pentru că înțeapă și ceea ce va urma nu e tocmai plăcut.

New Smyrna Beach – Florida

Situată la oceanul Atlantic, pe coasta Floridei, e un loc unde mergi doar pe riscul tău. Căutată de cei care practică surful, New Smyrna Beach este printre cele mai periculoase din lume, pentru că apa de aici este înțesată de rechini.

Florida are, în medie, 29 de atacuri ale rechinilor pe an, iar în 2017, 9 au fost în această secțiune de coastă. Dacă îți plac rechinii, mai bine limitează-te la filmele Universal Studios, chiar nu e cazul să riști!

Fraser Island – Australia

Pe această insulă ești în pericol indiferent dacă ești în apă sau pe uscat. În apă dușmanul major e irukandji, una dintre cele mai veninoase tipuri de meduze din câte există pe Terra.

Citește și Hotelurile cu cea mai bună priveliște din lume (Galerie foto)

Cei înțepați de acestea au dureri abdominale, vomită, transpiră excesiv, se confruntă cu anxietatea, hipertensiunea, au probleme la plămâni și în unele cazuri inima poate ceda.

Pe uscat se știe despre existența a 25 – 30 de grupuri de dingo, care atacă oamenii.

Utakleiv Beach – Norvegia

Aici nu te vânează nimeni de după colț, dar poți fi atras să intri în apele ce par misterioase, mai ales atunci când admiri fascinantele Lumini ale Nordului sau Aurora Boreală. Sub așa un spectacol de lumini, te poți simți invitat în valuri, dar ar fi o mare greșeală. Apele de aici au între 7 – 13 grade Celsius și asta vara.

A înota la temperaturi de sub 15,5 grade Celsius pune în pericol chiar viața.

Vezi și Îți place să mergi cu trenul? Acestea sunt rutele europene ideale de vacanță (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇