Castele unice în Europa. Pentru planurile tale de vacanță (Galerie foto)

Castele unice în Europa. Pentru planurile tale de vacanță (Galerie foto)

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța aceasta, o idee ar fi să iei castelele la picior. Iar în Europa chiar ai ce vedea! Și nici măcar nu e nevoie să mergi prea departe. De pildă, doar Germania are în jur de 20.000 de castele.

Iar dacă un astfel de itinerariu te atrage, dar chiar nu știi de unde să începi, iată câteva idei sugerate de Euronews. De menționat e că pe ultimul loc, 14, apare și un castel din România, mult mai nou decât celelalte, respectiv castelul Peleș. Dar iată fruntașele topului:

ADVERTISING

Castelul Neuschwanstein, Germania

Desprins parcă dintr-un basm străvechi, Castelul Neuschwanstein, construit la porunca regelui Ludwig II al Bavariei, în 1868, e supranumit și Castelul Disney. Și nu degeaba. Castelul Cenușăresei de la Disney World, din Florida, este inspirat de acesta.

În prezent, e unul dintre cele mai vizitate castele din lume, primind anual 1,4 milioane de ”musafiri”.

Castelul Bled, Slovenia

Situat pe o stâncă la 130 de metri deasupra lacului Bled, castelul are o istorie de mai bine de o mie de ani. O construcție captivantă în sine, castelul e situat într-un loc unde peisajele îți taie răsuflarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Una dintre cele mai populare atracții ale Sloveniei, castelul este folosit inclusiv pentru organizarea de nunți.

Mont Saint-Michel, Franța

Considerat Ferrari-ul castelelor, acesta are propria insulă, pe coasta nord-vestică a Franței. Oriunde ai privi, peisajul e idilic.

Castel de Bellver, Spania

În stil gotic, castelul cocoțat pe un deal, la 3 kilometri de Palma, pe insula Majorca, e complet atipic. E rotund, ceea ce e neobișnuit pentru o construcție defensivă, are o istorie de 700 de ani, iar de-a lungul vremii a fost folosit inclusiv ca închisoare. Acum e muzeu, iar dacă ajungi în zonă e păcat să nu-l vizitezi.

ADVERTISING

Castello di Sammezzano, Italia

E genul de castel greu de descris, mai cu seamă când vine vorba despre interiorul său. E plin de culoare, o bijuterie în sine, magnific, spun cei care l-au vizitat.

O vreme, înainte să-l preia noii proprietari contra sumei de 15,4 milioane de euro, a fost inclusiv hotel de lux. Situat în Leccio, la 30 de kilometri de Florența, din păcate, acesta a stat mai mult închis în ultimii 30 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇