Cele mai interesante străzi din lume, adevărate povești, de văzut în 2021 (Galerie foto)

Cele mai interesante străzi din lume, adevărate povești, de văzut în 2021 (Galerie foto)

Secretul nu e să ajungi într-o țară, ci exact pe strada aceea lăudată, plină de farmec și care face ca turiştii să se întoarcă an de an, ca și cum ar reveni ”acasă”.

Ce face o stradă plăcută, iubită, ingredientul de nelipsit dintr-o vacanță? Pot fi aranjamentul magazinelor, culoarea clădirilor care naște tot felul de sentimente, atmosfera, barurile, restaurantele.

Time Out a întocmit, ca în fiecare an, un top al celor mai ”cool” străzi din 2021, pe care ar fi păcat să nu le vezi. Mai cu seamă anul acesta atmosfera străzii va fi una unică, după atâta vreme de stat în casă.

ADVERTISING

Clasamentul a fost realizat în urma chestionării a aproape 30.000 de oameni, așa că rezultatul e un fel de coș cu poame lăudate.

Smith Street — Melbourne, Australia

Aceasta e premianta, grație barurilor prezente, ofertei culinare, atmosferei de neregăsit în alte locuri. În plus, totul e la un preț rezonabil, pe care orice turist și-l poate permite.

Ai unde să faci și shopping, poți să-ți condimentezi ieșirea în barurile gay, iar muzica live e la ea acasă.

Passeig de Sant Joan — Barcelona, Spania

Strada e diversă, în sine, cu secțiuni care vin cu surpriză după surpriză. Vei întâlni tradiționalul, dar și modernul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Te-ar putea interesa și Hotelurile cu cea mai bună priveliște din lume (Galerie foto)

În plus, nu prea ai ce căuta cu mașina aici. Ești încurajat să mergi pe jos sau cu bicicleta, ai benzi destinate, trotuare largi, multă verdeață și oameni care trec pe lângă tine mereu cu un zâmbet pe față.

South Bank — Londra, Marea Britanie

Aici punctul forte este atmosfera. Dar de după colț pândesc energia, moștenirea culturală, unicitatea. Ai parte de ce e mai bun în Londra și de ceva în plus, spun cei care au fost aici.

ADVERTISING

San Isidro – Havana, Cuba

Atmosfera e una pe care nu o vei mai regăsi în alte orașe. Plantele și rufele atârnate la uscat în balcoanele cu fier forjat, aerul colonial, oamenii străini de vreme și timp care joacă domino și șah pe stradă, pe fundalul pictat, adesea manifest, al clădirilor.

Citește și Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)

Tu, care s-ar putea să te trezești dansând din senin pe muzica ce răsună din vreun balcon. S-ar putea să fie exact experiența pe care o căutai.

Sunset Boulevard – Los Angeles, SUA

Sigur, l-ai văzut în filme, pentru că Hollywood-ul e îndrăgostit de el de zeci de ani. Dar ce nu vezi în filme sunt restaurantele thailandeze autentice, standurile stradale cu mâncare aburindă și înmiresmată, întotdeauna străină, palmierii care parcă nu seamănă cu cei din alte locuri, pajiștile îngrijite la milimetru și vilele faimoase pe care le poți admira, chiar dacă niciodată nu vei avea privilegiul să le vezi și din interior.

O strălucire care e posibil să te cucerească și pe tine.

Vezi și Îți place să mergi cu trenul? Acestea sunt rutele europene ideale de vacanță (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇