Bilanț Covid - situația infectărilor și a deceselor în ultimele 24 de ore

Bilanț Covid - situația infectărilor și a deceselor în ultimele 24 de ore

49 de noi cazuri de Covid și două decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 27 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP două decese (2 bărbați) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Prahova și Olt. Dintre cele două decese, unul au fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani şi un deces la categoria de vârstă peste 80 ani. Ambele decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

ADVERTISING

Cele mai multe cazuri nou confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 10 şi în judeţele Iaşi - 6 şi Ilfov - 4. În 17 judeţe nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Cluj - 0,06.

Până sâmbătă, în România au fost confirmate 1.081.588 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.046.719 pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 240. Dintre acestea, 32 sunt internate la ATI.

Autoritățile au anunțat vineri, 72 de cazuri noi de Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore, în creștere față de joi, când au fost 62 de cazuri noi.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇