Belarusul a deturnat avionul cu jurnalistul incomod înainte să primească ”amenințarea cu bombă”

Belarusul a deturnat avionul cu jurnalistul incomod înainte să primească ”amenințarea cu bombă”

Alerta cu bomba invocată de autoritățile din Belarus pentru deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protașevici a fost trimisă… după ce aeronava deja aterizase la Minsk.

Cel puțin, asta este concluzia furnizorului de e-mail axat pe confidențialitate Proton Technologies AG, citată de Reuters.

Reprezentanții companiei spun că nu există dovezi credibile care să susțină explicațiile Belarusului în acest caz.

”Vom sprijini autoritățile europene în investigațiile lor imediat cum primim o cerere legală în acest sens”, a mai transmis Proton Technologies AG.

ADVERTISING

Hamas a negat că ar avea cunoștințe sau legături cu orice amenințare cu bombă.

Miercuri, un grup de cercetare din Londra, Dossier Center, a publicat dosarul.center/bel-hamas, despre care susține că este e-mailul cu presupusa amenințare Hamas.

Mesajul a fost trimis la 24 de minute după ce autoritățile din Belarus au deturnat avionul.

Context

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei Ryanair să aterizeze în capitala țării, Minsk.

Avionul efectua o cursă Atena – Vilnius. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

ADVERTISING

Jurnalistul este Roman Protașevici, în vârstă de 26 de ani, care a fost reţinut pe aeroportul din Minsk după ce a coborât din avionul care venea de la Atena.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat că a acţionat „legal” în acest caz. La rândul său, Kremlinul susţine că nu există motive ca explicaţiile Belarusului să nu fie crezute.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇