Avertizare de la MAE pentru românii care vor să plece în Grecia: E grevă generală în transport

Avertizare de la MAE pentru românii care vor să plece în Grecia: E grevă generală în transport

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că Administraţia Superioară a Asociaţiilor Funcţionarilor Publici a anunţat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim.

Potrivit unui comunicat al MAE, este vorba despre:

* în data de 25 noiembrie, între orele 6:00 - 12:00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

* în data de 26 noiembrie vor fi anulate, pentru 24 de ore, toate cursele aeriene, interne şi internaţionale, care operează către şi dinspre Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena;

* în data de 26 noiembrie, pentru 24 de ore, în regiunea Attica şi în capitala Atena nu vor circula metroul, tramvaiele şi metroul suburban, fiind de asemenea oprită circulaţia tuturor categoriilor de nave maritime, la nivel naţional.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale:

  • Ambasadei României la Atena +302106774035
  • Consulatului General al României de la Salonic +302310340088

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al:

  • misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222
  • Consulatului General al României de la Salonic +306946049076

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet:

De asemenea, ministerul aminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!