Autoritățile din SUA ar urma să anunțe curând ridicarea vizelor pentru români

Autoritățile din SUA ar urma să anunțe curând ridicarea vizelor pentru români

Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, ridicarea vizelor pentru români, decizie care se aplică de anul viitor, din 2025, au precizat surse guvernamentale.

Guvernul României desfăşoară în această perioadă campania „Calificăm România” care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Premierul Ciolacu a anunţat pe 18 iulie lansarea campaniei.

"Lansăm astăzi campania 'Calificăm România' şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie.

ADVERTISING

De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a afirmat prim-ministrul, în şedinţa de guvern.

Și Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a declarat, la finalul lunii mai, că reînnoirile vizelor sunt esențiale pentru intrarea României în programul Visa Waiver. Ea a făcut un apel la toți cei care au avut viză să solicite reînnoirea acesteia.

ADVERTISING

Eforturile pentru intrarea României în programul Visa Waiver înregistrează progrese, iar numărul de refuzuri ale vizelor este în scădere, a declarat Kathleen Ann Kavalec.

"Cred că facem progrese în campania noastră care are ca scop încercarea de a aduce România în programul Visa Waiver. Au fost progrese în ceea ce priveşte acordurile care trebuie să fie semnate şi, de asemenea, am văzut că numărul de refuzuri scade. Rata de refuz este o chestiune-cheie în ceea ce priveşte calculele, dar nu e o chestiune politică, ci doar una legată de cifre, iar modul în care o putem rezolva este să avem mai multe cereri.

ADVERTISING

Deci românii ar trebui să ştie că ne pot ajuta în campania noastră, reînnoindu-şi viza, ceea ce pot face online, fără să fie nevoie să facă o programare şi să vină la ambasadă. Sper ca toţi aceia care au avut o viză în trecut o vor reînnoi şi pot face asta online sau, dacă nu aţi avut niciodată viză pentru SUA, puteţi cere una, dar va trebui să veniţi pentru o întâlnire", a spus ambasadorul Statelor Unite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇