Au fost descoperite trei noi focare de COVID-19 în Sibiu

Au fost descoperite trei noi focare de COVID-19 în Sibiu

Trei noi focare de COVID-19 au fost descoperite în judeţul Sibiu, având în total 94 de cazuri. Cel mai mare focar este la un cămin pentru vârstnic din localitatea Şelimbăr, unde sunt confirmaţi 41 de beneficiari şi 15 angajaţi, informează Prefectura Sibiu.

56 de cazuri la un cămin de bătrâni

Cel mai mare focar, cu 56 de cazuri este la un cămin de vârstnici din localitatea Şelimbăr.

ADVERTISING

”În cadrul unui Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Şelimbăr, unde DSP Sibiu a identificat un focar de infecţie, conform raportării de astăzi, 7 octombrie a.c. un număr de 41 de beneficiari şi 15 angajaţi au fost testaţi pozitiv.

În acest moment un număr de 15 beneficiari sunt spitalizaţi, iar 21 sunt izolaţi în cadrul centrului. În ceea ce priveşte personalul, 9 persoane sunt spitalizare iar 6 sunt izolate la domiciliu. Până la acest moment au decedat 5 beneficiari confirmaţi pozitiv”, a transmis Prefectura Sibiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

32 de cazuri la alt cămin

De asemenea, la o unitate asemănătoare din Sălişte evoluează un focar cu 32 de cazuri pozitive, dintre care 31 sunt beneficiari şi un angajat.

”În acest caz s-a demarat anchetă epidemiologică şi s-a dispus evaluarea clinică a tuturor cazurilor, aceasta fiind în curs de efectuare. Au fost identificaţi un număr de doi contacţi de familie pentru care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu.

ADVERTISING

De asemenea, s-a efectuat dezinfecţia în cadrul întregii unităţi şi se monitorizează atent starea de sănătate a tuturor angajaţilor şi beneficiarilor”, mai anunţă Prefectura.

Al treilea focar: 6 cazuri

Cel de-al treilea focar, cu şase cazuri pozitive, a fost depistat în cadrul unei societăţi producătoare de confecţii.

“În acest caz s-a demarat o ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost identificaţi şapte contacţi de familie şi 12 contacţi de serviciu. Pentru cei 19 contacţi, s-a dispus măsura carantinei la domiciliu. Pentru cele şase persoane confirmate pozitiv s-a dispus evaluarea clinică în spital”, a precizat sursa citat.

Totodată, între 2 şi 6 octombrie, a fost făcută dezinfecţia în cadrul societăţii, iar aici activitatea a fost întreruptă până pe 12 octombrie.

Miercuri, în judeţul Sibiu sunt active 405 cazuri de COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇