Atacul de la Paris e clar un act de terorism, spune ministrul de Interne –UPDATE Şapte suspecți au fost arestați

Atacul de la Paris e clar un act de terorism, spune ministrul de Interne –UPDATE Şapte suspecți au fost arestați

Cinci bărbaţi născuţi între 1983 şi 1996 au fost plasaţi în arest preventiv vineri în cadrul anchetei antiteroriste asupra atacului cu armă albă de la Paris, din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, relatează AFP, citând o sursă judiciară.

Totodată, ministrul de Interne Gerald Darmanin, a declarat că atacul soldat cu doi răniţi constituie „în mod clar un act de terorism islamist”.

"Este strada unde era Charlie Hebdo, este modul de operare al teroriştilor islamişti, evident, sunt puţine îndoieli, este un nou atac sângeros împotriva ţării noastre", a adăugat ministrul.

Darmanin a mai spus că a cerut poliţiei să analizeze dacă nu cumva ameninţarea actelor teroriste comise pe stradă a fost subestimată.

ADVERTISING

Cei cinci bărbaţi au fost reţinuţi la Pantin, o suburbie pariziană, de către anchetatori, cu prilejul percheziţiei asupra unuia dintre presupusele domicilii ale principalului suspect în acest caz.

Cei cinci bărbaţi plasaţi în arest preventiv se adaugă principalului suspect şi unui alt bărbat, reţinuţi imediat după atac. O sursă din poliţie a declarat că unul dintre suspecţi este pakistanez, iar un altul algerian.

În atacul cu macetă au fost răniţi doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat.

ADVERTISING

Atacul comis vineri survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015.

Update: Şapte bărbaţi au fost reţinuţi în legătură cu  atacul din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇