Doi oameni au fost înjunghiați la Paris, lângă fostul sediu Charlie Hebdo

Doi oameni au fost înjunghiați la Paris, lângă fostul sediu Charlie Hebdo

Doi oameni au fost înjunghiați, vineri, la Paris, în apropiere de fostul sediu al publicației franceze Charlie Hebdo.

UPDATE 1 Autoritățile franceze anunță un bilanț în scădere privind acest atac. Inițial, se credea că 4 persoane au fost înjunghiate, dar au fost rănite doar două.

Totodată, un reprezentant al Poliţiei a anunţat că, după ce autorităţile au crezut iniţial că doi atacatori au fost implicaţi în atac, este vorba despre un singur agresor, care a fost deja arestat, în Piaţa Bastilia.

Poliţia nu a putut să explice aceste discrepanţe.

ADVERTISING

UPDATE 2 Până la urmă, a fost arestat și un al doilea suspect în acest atac. El a fost prins la o oră după ce a fost reținut primul bărbat.

Au trecut mai bine de cinci ani de la sângeroasele atacuri jihadiste împotriva publicației, a unor polițiști și unui magazin evreiesc. Atacurile din ianuarie 2015 s-au soldat cu 17 morți în trei zile.

Procesul Charlie Hebdo: Cine răspunde la întrebările victimelor?

Poliția a urmărit doi suspecți, aproape de stația de metrou Richard Lenoir, scrie Express.co.uk.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un bărbat a fost iniţial arestat, pe treptele Operei Bastiliei, în jurul orei locale 12.45. Ziarul francez Le Figaro notează că individul avea urme de sânge pe haine.

Locuitorilor li s-a spus să evite zona. Viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a scris pe Twitter că Poliția caută o persoană ”potențial periculoasă” şi că ar mai fi un suspect de prins.

Iată și imagini de la fața locului:

ADVERTISING

Noi amenințări de la Al-Qaida

Amintim că, în urmă cu 2 săptămâni, Al-Qaida a ameninţat din nou săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, care a reeditat caricaturile cu profetul Mahomed cu prilejul procesului deschis după atentatul din ianuarie 2015.

Raidul criminal asupra Charlie Hebdo „nu a fost un incident punctual”, a avertizat organizaţia jihadistă în revista sa publicată vineri. Totodată, au fost evocate faptele „fraţilor eroi Kouachi”, autorii atacului, pe care l-au revendicat în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine.

Iată aici mai multe detalii - Al-Qaida ameninţă din nou Charlie Hebdo după ce săptămânalul a republicat caricaturile cu profetul Mahomed (grupul SITE)

Pentru a marca începerea, pe 2 septembrie, a procesului de la Paris al atentatelor asupra redacţiei Charlie Hebdo, a unor poliţişti şi a unui magazin evreiesc din capitala Franţei, jurnalul satiric a republicat pe prima pagină (foto) caricaturile cu Mahomed care au transformat săptămânalul într-o ţintă a jihadiştilor.

Începe procesul atacului de la Charlie Hebdo: Revista republică ilustraţiile cu Mahomed care au făcut-o ţinta jihadiştilor

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇