Aproape 30 de români au petrecut noaptea în Vama Kulata, așteptând un autocar să îi aducă în țară

Aproape 30 de români au petrecut noaptea în Vama Kulata, așteptând un autocar să îi aducă în țară


Circa 30 de români au petrecut noaptea în Vama Kulata, dormind pe jos sau pe scaune, după ce autocarul cu care ar fi trebuit să plece din Limenas (Thassos) s-a defectat.

Între turiștii români sunt oameni în vârstă și copii, care, duminică dimineață au trecut pe jos vama în Bulgaria.

„Ar fi trebuit să plece ieri (sâmbătă - n.r.) la ora 16.00 din Limenas (Thassos), cu un autocar. (...) Autocarul a avut o defecțiune tehnică și de aici a început totul”, povestește, pe Facebook, Laura Ivăncioiu, despre situația fiicei sale și a prietenului său.

Aceasta spune că nu s-a știut despre defecțiune decât când turiștii au ajuns în port și au sunat șoferul.

„Informațiile de la cei care ar fi trebuit să ne ajute veneau trunchiat, complet eronat și un pic grotesc: <Nu știu numărul autocarului grec care vine să îi ia, nu au vrut să ni-l dea>, <Autocarul a ajuns, e în port în Limenaria> (Maria și Dragoș erau în partea opusă a insulei, în Limenas), <Doamnă, vă rog să mă credeți că suntem în aceeași situație>. (...) Până la urmă, păreau că au reușit să se organizeze.

A venit șoferul mașinii stricate și au trecut cu toții, fără mașină, pe continent cu ultimul ferryboat, la 20.30, urmau să meargă cu un autocar grec din Kavala până la Sofia, iar din Sofia să îi preia un autocar românesc. Numai ca autocarul grec i-a lăsat în Kulata la miezul nopții. Pe la 4 li s-a spus că autocarul românesc vine la 7 - 7.30, pe la 6, ca vine la 8 - 8.30”, mai spune românca.

Nu au primit apă

Aceasta precizeză că grupul de 25 - 30 de români, între care copii și persoane în vârstă, nu au primit, de sâmbătă, de la ora 15.30, nici măcar o sticlă de apă, iar în Vamă, peste noapte, a fost totul închis și frig.

„În grup sunt și oameni în vârstă, și copii - au dormit toți pe scaune metalice, mese sau ciment”, spune femeia, care a publicat și imagini revoltătoare din Vama Kulata.

Duminică dimineața, la ora 8.00, oamenii au trecut vama pe jos, cu bagajele în brațe, iar în Bulgaria s-au urcat într-un autocar care speră să îi ducă până în București.

Din cele mai noi informații reiese că firma responsabilă pentru acest eșec ar fi Tabita Tour.

Iată și articolele zilei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇