Ministerul Sănătăţii a încurcat victimele: A anunţat că a mai murit o femeie afectată de incendiul de la Matei Balş, dar de fapt era un bărbat

Ministerul Sănătăţii a încurcat victimele: A anunţat că a mai murit o femeie afectată de incendiul de la Matei Balş, dar de fapt era un bărbat

Ministerul Sănătății a încurcat victimele şi vine cu o rectificare despre pacientul mort după incendiul de vineri de la Institutul Matei Balş. Nu este vorba despre o femeie în vârstă de 58 de ani, ci despre un bărbat de 70 de ani.

Ministerul Sănătății rectifică astfel informația transmisă anterior și anunță că a murit un bărbat de 70 ani, dependent de presiune continuă la nivelul căilor respiratorii.

Bărbatul nu avea leziuni cauzate de incendiu și era intubat. Acesta se afla la Spitalul Universitar de Urgență București.

ADVERTISING

În ce privește femeia de 58 de ani al cărei deces a fost anunțat anterior, MS transmite că aceasta trăieşte, dar se află în stare gravă.

„Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, subliniază MS.

Anterior, Ministerul Sănătății a anunțat un nou deces înregistrat în rândul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș" după incendiu. Ministerul spunea că este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București.

ADVERTISING

Astfel, bilanţul deceselor urcă la 6.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5:00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată.

Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.

Voiculescu: Familiile pacienţilor de la „Matei Balş”, contactate târziu pentru că datele lor erau doar pe hârtie, într-o clădire sigilată de polițiști

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇