A fost haos pe aeroportul din Kabul, dar majoritatea diplomaţilor occidentali au reușit să plece (Video)

A fost haos pe aeroportul din Kabul, dar majoritatea diplomaţilor occidentali au reușit să plece (Video)

Majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit capitala Kabul, a declarat luni un oficial american, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului.

„Pot spune cu certitudine că majoritatea personalului diplomatic occidental este plecat din Kabul acum”, a declarat oficialul pentru Reuters.

A mai rămas doar o parte din personalul auxiliar, a adăugat acesta.

Elicopterele au transferat diplomaţi din districtul ambasadelor din capitala Kabul către aeroportul internaţional Hamid Karzai începând de duminică, când talibanii au pătruns în oraş.

ADVERTISING

De menționat este că, duminică noaptea, a fost haos pe aeroportul din Kabul, luat cu asalt de oamenii disperați să părăsească țara.

Chaos at Kabul airport as Taliban seize control of Afghan capital

Aramta americană a securizat aeroportul

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a anunţat că armata americană a securizat luni aeroportul din Kabul.

"Putem confirma că evacuarea în deplină securitate a întregului personal al ambasadei este acum încheiată", a declarat, într-un comunicat, Ned Price.

"Întreg personalul ambasadei se află la aeroportul internaţional Hamid Karzai, al cărui perimetru este securizat de armata americană", conform sursei citate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇