O firmă din Turcia va construi lotul 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, între Afumați și Pantelimon

O firmă din Turcia va construi lotul 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, între Afumați și Pantelimon

Câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului a fost desemnat, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Este vorba de tronsonul lung de 8,6 km, între Afumați și Pantelimon, care cuprinde nu mai puțin de 7 pasaje.

Potrivit ministrului, contractul se ridică la suma de 413 milioane de lei și prevede 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

”Avem un câștigător anunțat pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul nordic. Este vorba de tronsonul lung de 8,6 km, între Afumați și Pantelimon, care cuprinde nu mai puțin de 7 pasaje.

ADVERTISING

Contractul în valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. La fel ca în cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea. Sper ca această licitație să nu fie din nou contestată, astfel încât să putem semna cât mai rapid contractul”, a scris ministrul pe Facebook.

Cătălin Drulă nu a spus ce firmă a câștigat contractul, dar CNAIR precizează că este vorba despre o firmă din Turcia, IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.

În ceea ce privește lotul 4 al Autostrăzii de centură a Bucureștiului (lung de 5 km, între Pantelimon și A2), constructorul se mișcă bine cu proiectarea, iar execuția lucrărilor va începe la toamnă, spune ministrul Transporturilor.

ADVERTISING

Și același antreprenor ca pe lotul 4, precizează Drulă, lucrează la proiectare și pe lotul 2 al A0 nord (19 km între Corbeanca și Afumați), după ce, în mai, Compania de Drumuri a semnat contractul pentru proiectare + execuție.

”În prima parte a anului viitor începe aici șantierul de execuție a lucrărilor. Planul anunțat rămâne în picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai întregii autostrăzi de centură, în 2024”, afirmă ministrul Transporturilor.

ADVERTISING

Citește și despre alte lucrări:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇