Au început lucrările la cel mai mare nod rutier de pe autostrada de centură a Capitalei (Foto)

Au început lucrările la cel mai mare nod rutier de pe autostrada de centură a Capitalei (Foto)

Au început în forță lucrările la cel mai mare și cel mai important nod rutier aferent lotului I din Autostrada de Centură Sud.

Acesta va lega autostrăzile A0 și A2, în zona localității Cernica. 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scriosteanu a explicat, pe Facebook, ce progrese s-au făcut până acum în zonă:

”Au fost forați până acum aproape 100 de piloți dintre cei 961 necesari întregului Lot I.

Se lucrează în toate zonele, mai ales în zona lucrărilor de artă: poduri, podețe și pasaje, acolo unde timpul permite. Din cauza umidității foarte ridicate unele lucrări nu se pot executa pentru moment. 

ADVERTISING

A început montarea echipamentelor și instalațiilor pentru producerea grinzilor necesare Lotului I și Lotului II, pe raza administrativă a localității Berceni, iar echipele de muncitori turci au început și realizarea armăturilor necesare producerii grinzilor.

Continuă lucrările de terasamente de la DN4 spre A2 și de la DN4 spre DN5, precum și în zona DJ401, acolo unde umiditatea permite”.

Oficialul din MT amintește că ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în 15 februarie 2021.

Lotul I din Autostrada de Centură Sud are o lungime de 16,9 km, între Berceni și A2. Constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.

ADVERTISING

Valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei, iar lucrările vor fi executate în localitățile: Vidra, Berceni, Popești - Leordeni, Glina și Cernica.

”Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni (Olteniței) și, în maximum 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud”, conchide postarea.

???????????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???? ???????? ???????? ????????????⚠️ Au început în forță lucrările la cel mai mare și cel mai important nod...

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Miercuri, 16 iunie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇