A fost arestat după un pelerinaj la Mecca în memoria reginei Elisabeta a II-a (Video)

A fost arestat după un pelerinaj la Mecca în memoria reginei Elisabeta a II-a (Video)

Un bărbat a fost arestat în oraşul sfânt Mecca din Arabia Saudită, după ce a făcut micul pelerinaj (Umra), în numele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Este vorba despre un cetăţean din Yemen, care a călătorit în orașul sfânt musulman şi ulterior a postat un clip video pe reţelele de socializare, la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfânt loc al islamului, unde non-musulmanii nu au voie să intre, scrie The Guardian.

În clip, el arată un banner pe care scrie: „Umra pentru sufletul reginei Elisabeta a II-a, îi cerem lui Dumnezeu să o accepte în cer și printre drepți”.

Imaginile au fost preluate intens pe rețelele de socializare saudite, iar utilizatorii de Twitter au cerut ca omul să fie arestat.

ADVERTISING

Arabia Saudită interzice pelerinilor la Mecca să poarte bannere sau să scandeze sloganuri.

Deși este acceptabil să se facă umra în numele musulmanilor decedați, acest lucru nu se este permis pentru cei care nu erau musulmani, cum ar fi regina, care a fost conducătorul suprem al Bisericii Angliei, biserica-mamă a comuniunii anglicane la nivel mondial.

Forțele de securitate de la Marea Moschee „au arestat un yemenit care a apărut într-un clip video cu un banner în interiorul Marii Moschei, încălcând regulamentele și instrucțiunile pentru umra (...) A fost arestat, s-au luat măsuri legale împotriva lui și a fost trimis în judecată”, se arată într-un comunicat difuzat luni seara de presa de stat din Arabia Saudită.

ADVERTISING

Umra este un pelerinaj care poate fi întreprins în orice moment al anului, spre deosebire de hajj, care are loc o dată pe an și, de obicei, atrage milioane de oameni din întreaga lume la Mecca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇