Cine este cel mai logeviv monarh din Europa, după moartea reginei Elisabeta. A marcat jubileul cu ceremonii discrete

Cine este cel mai logeviv monarh din Europa, după moartea reginei Elisabeta. A marcat jubileul cu ceremonii discrete

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, care a devenit acum cel mai longeviv monarh din Europa, și-a sărbătorit jubileul prin care a marcat 50 de ani de la urcarea pe tron cu ceremonii discrete, în semn de respect pentru moartea reginei Elisabeta.

Se spune că Margareta, în vârstă de 82 de ani, un monarh extrem de popular, cunoscută pentru talentul ei artistic, ar fi luat singură această decizie, scrie The Guardian.

Inițial, jubileul ar fi trebuit să aibă loc în ianuarie, dar festivitățile au fost amânate pentru luna septembrie din cauza pandemiei. Astfel, în ​​acest weekend, ar fi trebuit să aibă loc evenimente în toată țara, dar au fost restrânse după moartea reginei Elisabeta.

ADVERTISING

O procesiune cu trăsuri pe străzile din Copenhaga, precum și o apariție la balcon a reginei au fost anulate. La spectacolul de gală care a avut loc la Teatrul Regal a fost ținut un moment de reculegere pentru regina Elisabeta.

Palatul a spus că decizia a fost luată „la cererea reginei”, a informat presa daneză. Într-o scrisoare de condoleanțe, Margareta a numit-o pe Elisabeta „o figură impresionantă printre monarhii europeni și o mare inspirație pentru noi toți. Ne va lipsi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„După 50 de ani pe tron, regina Margareta este acum cel mai longeviv monarh după moartea reginei Elisabeta”, a scris ziarul danez Berlingske.

Margareta a fost încoronată regină la vârsta de 31 de ani, pe 14 ianuarie 1972.

La momentul încoronării ei, doar 45% dintre danezi erau în favoarea familiei regale, dar astăzi se bucură de sprijinul a peste 80% din populație.

Margareta, care a rămas văduvă în 2018, este apreciată pentru gândirea modernă și este lăudată pentru că a rămas apolitică.

Regina Danemarcei a spus în repetate rânduri că va rămâne pe tron ​​până va muri. Ea a declarat că abdicarea va intra în discuție doar dacă se îmbolnăvește grav.

ADVERTISING

Fiul ei, prințul moștenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, o urmează la tron.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇