6 momente când regina ne-a făcut să râdem (Foto&video)

6 momente când regina ne-a făcut să râdem (Foto&video)

Rolul reginei în viața publică a fost atent coregrafiat și Elisabeta a II-a trebuia adesea să păstreze o față sobră. Dar în ultimii ei ani, regina ne-a lăsat să vedem cu adevărat şi o parte din remarcabilul ei simţ al umorului.

BBC ne oferă o retrospectivă a celor mai amuzante momente ale ei.

Ceai la jubileu cu ursuleţul Paddington (Video)

Ca parte a sărbătoririi Jubileului de platină din iunie 2022, regina a fost filmată luând ceaiul cu ursuleţul Paddington, într-o scenetă care a deschis petrecerea care a marcat cei 70 de ani de domnie. Astfel, a reuşit să atragă toate privirile şi să distreze ţara.

ADVERTISING

Pe un ecran uriaş, a fost proiectat un videoclip scurt şi amuzant, cu Elisabeta a II-a care lua ceaiul cu ursuleţul Paddington, un personaj celebru în UK din literatura pentru copii.

Telespectatorii și publicul live au urmărit încântați cum ursuleţul Paddington umbla pe holurile Palatului Buckingham, iar apoi s-a așezat rapid la ceai cu Majestatea Sa. În cinci minute, el îi turna o ceașcă de ceai și comparau sandvișurile cu marmeladă.

„Întotdeauna țin unul pentru urgențe”, îi spuse ursuleţul, scoțând sandvişul de sub celebra lui pălărie roșie. „La fel și eu”, a răspuns regina, deschizându-și geanta neagră.

🥪 👜 Ma’amalade sandwich Your Majesty?

Când regina l-a întâlnit pe James Bond

În cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, regina şi-a făcut o intrare dramatică cu ajutorul unui alt simbol al culturii britanice - James Bond.

ADVERTISING

În cadrul unei scenete regizate de Danny Boyle, regina a primit o vizită de la 007 la Palatul Buckingham, înainte ca amândoi să plece împreună cu elicopterul. Apoi, a părut să se arunce cu parașuta pe Stadionul Olimpic pentru a saluta mulțimile în extaz.

James Bond and The Queen London 2012 Performance

„Discuție de luptă” la Jocurile Invictus

În 2016, regina a apărut într-un alt videoclip viral - de data aceasta împreună cu nepotul ei, prințul Harry, pentru a promova Jocurile Invictus.

Cei doi au urmărit un mesaj video de la fostul președinte american și prima doamnă Barack și Michelle Obama, care i-au lansat prințului Harry o provocare sportivă. Regina a răspuns netulburată: „Oh, într-adevăr, te rog”.

Invictus Games 2016 fighting talk

Tăierea unui tort cu o sabie ceremonială

Regina a tăiat multe prăjituri în timpul vieții, doar o dată însă cu o sabie de ceremonie.

ADVERTISING

La un eveniment caritabil din Cornwall, în 2021, ea a încercat metoda mai neortodoxă. Când un voluntar i-a reamintit că era disponibil un cuțit standard, regina nu s-a descurajat.

— "Știu că există", replică ea, continuând să strângă sabia. „Aşa este însă mai neobișnuit”.

The Queen Uses Enormous Ceremonial Sword to Cut Royal Birthday Cake at Eden Project

Apariţie surpriză într-o poză

În 2014, două jucătoare de hochei din Australia au rămas uimite când regina a apărut zâmbind pe fundalul unui selfie pe care şi-l făcuseră la Jocurile Commonwealth de la Glasgow.

Jayde Taylor (stânga) a postat imaginea pe Twitter: „Ahhh! Regina ne-a bombardat selfie-ul!”, iar tweet-ul a devenit instantaneu viral.

Chicotind la un roi de albine

Regina a fost însoțită de soțul ei, regretatul duce de Edinburgh, la mii de evenimente oficiale. Dar în timpul unei analize militare la Castelul Windsor în 2003, un roi de albine a afectat desfășurarea normală a evenimentelor.

Cuplul regal a văzut latura amuzantă, surprinsă de fotograful Chris Young. „A fost un moment uman”, a spus el pentru BBC. „Ea chicotea ca o fetiță și râdea și el”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇