1,7 milioane de oameni au intrat în carantină din cauza minciunii unui băiat care lucra la o pizzerie

1,7 milioane de oameni au intrat în carantină din cauza minciunii unui băiat care lucra la o pizzerie

Un angajat al unei pizzerii din Australia de Sud a făcut ca 1,7 milioane de oameni să intre degeaba în carantină timp de câteva zile.

Woodville Pizza Bar a fost considerată un punct roșu de infecție cu o tulpină foarte contagioasă a SARS-CoV-2, după ce un bărbat a spus că s-a îmbolnăvit după ce a intrat să cumpere o pizza.

După investigații suplimentare s-a descoperit că bărbatul, care avea COVID-19, lucra, de fapt, la acea pizzerie, arată New York Post.

Premierul Steven Marshall a spus că bărbatul a indus în eroare în mod intenționat echipele care s-au ocupat de anchetele epidemiologice.

ADVERTISING

Bănuind că este vorba despre o tulpină rară și extrem de contagioasă, autoritățile au închis provincia Australia de Sud.

”Viața oamenilor a fost dată peste cap ca urmare a unor informații care ne-au condus la o acțiune care nu era justificată în aceste circumstanțe. Acum, luăm măsuri pentru a schimba acest lucru”, a punctat Steven Marshall.

Australia este cunoscută pentru restricțiile dure impuse, care ajung până la a interzice proprietarilor de animale de companie să iasă afară cu acestea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇