10 persoane au murit în urma avalanșelor din weekend din Austria și Elveția

10 persoane au murit în urma avalanșelor din weekend din Austria și Elveția

Zece persoane au fost ucise în mai multe avalanșe produse în Alpii austrieci și elvețieni în weekend.

Turiști din Noua Zeelandă, China și Germania s-au numărat printre cei decedați în mai multe stațiuni de schi.

Poliția austriacă a anunțat duminică cinci decese, inclusiv cel al unui bărbat de 59 de ani care folosea un plug de zăpadă în regiunea vestică Tirol. De asemenea, autorităile au recuperat cadavrele unui ghid de schi în Sankt Anton am Arlberg și unui bărbat de 62 de ani care făcea schi fond în jurul vârfului Hohe Aifner.

ADVERTISING

Sâmbătă, un neo-zeelandez de 17 ani, un cetățean chinez de 32 de ani și un german de 50 de ani, despre care se spune că se aflau în afara pârtiilor de schi desemnate atunci când s-au produs avalanșele, au fost găsiți morți.

În Elveția, o femeie de 56 de ani și un bărbat de 52 de ani au murit în sud-estul cantonului Graubuenden sâmbătă dimineața. Poliția elvețiană a declarat că un al treilea membru al grupului lor a reușit să scape nevătămat.

Avalanșele sunt frecvente în ambele țări. Potrivit agenției austriece de știri APA, sâmbătă au fost raportate 30 de avalanșe în regiunea Tirol.

ADVERTISING

Autoritățile austriece au instituit o alertă de nivel patru de avalanșă al doilea cel mai înalt nivel, în urma ninsorilor intense și a vântului din zonă. În pofida avertismentelor, stațiunile de schi din vestul Austriei sunt pline deoarece elevii sunt în vacanță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇