Avertizare de la Salvamont: Risc de avalanșe mari, care pot ajunge până la cabanele montane

Avertizare de la Salvamont: Risc de avalanșe mari, care pot ajunge până la cabanele montane

Salvamontiştii avertizează că în Munţii Făgăraş există riscul declanşării unor avalanşe de proporţii foarte mari care pot ajunge până la cabanele montane, turiştilor cazaţi la mare altitudine fiindu-le recomandat să evite deplasările în proximitatea versanţilor.

”În prezent există o avertizare pentru avalanşă in Muntii Făgăraş, grad 5 din 5 la peste 1800 m şi grad 4 la sub 1800 m altitudine. Recomandăm turiştilor să nu se deplaseze în zona montană, iar turiştii cazaţi la cabanele de mare altitudine să evite deplasările în proximitatea versanţilor.

ADVERTISING

Există riscul declanşării unor avalanşe de proporţii foarte mari care pot ajunge pana la cabanele montane”, anunţă duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, deja au avut loc două avalanșe puternice în Făgăraș. Una dintre ele a lovit cabana Capra și a acoperit cu zăpadă mașinile aflate în parcarea acesteia.

Situația în întreaga țară este destul de dificilă din cauza vremii. Ninge puternic și e viscol în mare parte din țară, mai multe drumuri închise, la fel și porturile, iar pe munte este risc maxim de avalanșă.

ADVERTISING

Mai mult, duminică dimineața, ANM a informat că un val de frig se va abate asupra României în următoarele cinci zile. De asemenea, a emis două coduri galbene de viscol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇