Un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Un val de frig se va abate asupra României în următoarele cinci zile, a informat, duminică dimineața, Administrația Națională de Meteorologie (ANM). De asemenea, au fost emise două coduri galbene de viscol.

Deja situația în țară este destul de dificilă din cauza vremii. Ninge puternic și e viscol în mare parte din țară, mai multe drumuri închise, la fel și porturile, iar pe munte este risc maxim de avalanșă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, deja au avut loc două avalanșe puternice în Făgăraș. Una dintre ele a lovit cabana Capra și a acoperit cu zăpadă mașinile aflate în parcarea acesteia.

ADVERTISING

Potrivit ANM, în perioada 5-10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative.

Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

De asemenea, ANM a emis duminică dimineața și două coduri galbene de viscol.

ADVERTISING

Primul cod galben este valabil în perioada 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00 în Carpații Meridionali și Orientali. Aici, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Cel de-al doilea cod galben este valabil în perioada 05 februarie, ora 10:00 – 06 februarie, ora 20:00 în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. Aici vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

ADVERTISING

Județele care se află sub cod galben de viscol:

harta-meteo-duminica-5-februarie

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇