Unul din doi profesori vrea să se vaccineze. Procentul este mai mare în mediul universitar, dar puțini au primit prima doză

Unul din doi profesori vrea să se vaccineze. Procentul este mai mare în mediul universitar, dar puțini au primit prima doză

Ministerul Educaţiei anunţă că, la acest moment, numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinaţi până la data de 1 februarie 2020) este de 193.573 persoane (147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar).

Potrivit unui comunicat al ministerului, până în prezent, la nivelul învăţământului preuniversitar, 50,3% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi.

ADVERTISING

Totodată, în sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de circa 77% din totalul de 60.389, personal titular şi asociat.

Doar 14% dintre doritori au reușit să prindă prima doză

De asemenea, se arată în comunicat, numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja vaccinaţi cel puţin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical).

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇