Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil la Educaţie: În momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici, o să las pe cineva mai competent!

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil la Educaţie: În momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici, o să las pe cineva mai competent!

Ministrul propus la Educaţie, Sorin Cîmpeanu, a primit aviz favorabil din partea comisiei, el afirmând că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă” şi, atunci când nu va putea realiza ce şi-a propus, va lăsa pe altcineva.

Urmăreşte LIVE cum dă Guvernul Cîţu examenul în Parlament pe repede-înainte

Cîmpeanu a afirmat, în cadrul audierilor la comisie, că principala problemă a învăţământului românesc este aceea de echitate.   

"Principala problemă a învăţământului preuniversitar românesc este aceea de echitate şi vă spun cu mândrie în calitate de absolvent al Colegiului Naţional Sfântul Sava. Am văzut ce înseamnă şcolile din mediul rural şi va fi prima preocupare echitatea”, a explicat Sorin Câmpeanu.   

ADVERTISING

Cine este Sorin Cîmpeanu, propus la Educaţie: ministrul lui Ponta şi şef al rectorilor din ţară, care a trecut prin 3 partide în nici 3 ani

El crede că este necesară o adaptare a curriculei care să permită rezultate mai bune la testele PISA şi care să ducă la o reducere drastică a ratei de analfabetism funcţional, precizând însă că acest lucru nu se va putea realiza într-un an sau doi.   

"Când vom fi capabili să asigurăm o cooperare cooerentă între cadre didatice la nivelul curricumului, rezultatele la testele PISA vor fi mult diferite faţă de ce avem acum”, a precizat Sorin Cîmpeanu.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

VIDEO Tudor Chirilă lansează un manifest dur împotriva lui Sorin Cîmpeanu și le cere explicații lui Barna și Cioloș: Pe bune? Asta e România Educată a președintelui Iohannis? Replica lui Orban

El promite că nu va rămâne în funcţia de ministru dacă nu va putea realiza ce şi-a propus.   

"Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă şi, în momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici, o să las pe cineva mai competent”, a transmis Sorin Câmpeanu.   

ADVERTISING

El a primit aviz favorabil în cadrul comisiei, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă şi două abţineri.

Cum va arăta Guvernul Cîțu. Iată lista completă a miniștrilor PNL, USR PLUS și UDMR

România are trei priorități mari: Educația, Educația și Educația – Interviu cu un expert de la Comisia Europeană despre cum ar trebui să fie noul ministru al Învăţământului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇