Rafila cere ca școlile să rămână deschise și peste pragul de 6 la mie. Șefa DSP București spune că e o propunere binevenită

Rafila cere ca școlile să rămână deschise și peste pragul de 6 la mie. Șefa DSP București spune că e o propunere binevenită

Deputatul PSD Alexandru Rafila a cerut, marți, ca școlile să rămână deschise și după ce o localitate trece de rata de 6 cazuri la mia de locuitori.

El a precizat că acest indice nu există ca referință într-un document internațional care să recomande măsuri în funcție de acest prag, potrivit edupedu.ro.

“De unde cifra 6? Există în alte țări? E o chestie de convenție, cum e 6 poate să fie și 8. (…) Și dacă e o chestie de convenție, iar eu am școli unde nu am cazuri, de ce să le închid?”, a spus marți deputatul PSD Alexandru Rafila în Parlament, în timpul audierii șefei DSP București, Oana Nicolescu, cu privire la organizarea Congresului PNL.

ADVERTISING

Rafila a susținut că școlile ar trebui să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19, pentru că închiderile lor sunt “decizii care traumatizează niște copii”.

”Dacă o să mergem așa, din păcate copiii o să ajungă iar în situația să stea acasă, să fie traumatizați fizic, psihic, să nu învețe și așa mai departe”, a precizat deputatul PSD.

În replică, șefa DSP București, Oana Nicolescu, a declarat: “Cu siguranță vom face propuneri. Chiar este o propunere binevenită, pe care o vom discuta cu siguranță”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bucureștiul se apropie cu pași repezi de o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Marți, incidența a ajuns la 5,57, potrivit Direcției de Sănătate Publică București.

În ceea ce privește sectoarele Capitalei, cel mai bine stă Sectorul 3, iar cel mai prost Sectorul 1:

  • Sectorul 1 (6,85)
  • Sectorul 2 (6,66)
  • Sectorul 3 (4,41)
  • Sectorul 4 (5,37)
  • Sectorul 5 (5,47)
  • Sectorul 6 (5,57)

Bucureștiul este oficial în scenariul roșu din noaptea de vineri spre sâmbătă, când incidența ajunsese deja la 4,1 (de 3 la mie am trecut miercuri, însă decizia oficială a întârziat). Certificatul COVID a devenit astfel obligatoriu pentru toţi cei peste 12 ani, dacă vor să participe la anumite activităţi.

ADVERTISING

Apoi, duminică, s-au adoptat noi măsuri de către Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, impuse în Capitală începând de luni, după ce incidența cazurilor de Covid ajunsese ieri la 4,35 la mie. Noile restricţii le găsiţi aici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇