Președintele asociațiilor de părinți: 90% din bugetul Ministerului Educației se duce doar pe salarii. Asigură menținerea mediocrității

Președintele asociațiilor de părinți: 90% din bugetul Ministerului Educației se duce doar pe salarii. Asigură menținerea mediocrității

Bugetul alocat Ministerului Educației se consuma într-un procent major doar pe salarii, afirmă președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache.

Astfel, spune el, bugetul de anul aceasta nu asigură reformarea, ci, mai degrabă, menținerea mediocrității.

Bugetul se consuma într-un procent major - 90% dpmdv, doar pe salarii. Salarii care au un rol important, fără discuție, dar care nu asigură reforma. Când vorbești de liberalism te gândești automat la marii cărturari, la cei educați.

Asadar, d-le Cîtu, Educația are nevoie de un sistem reformat și, ca atare, FINANȚAT. Bugetul de anul aceasta nu asigură reformarea, ci, mai degrabă, menținerea mediocrității”, scrie Iulian Cristache pe Facebook.

ADVERTISING

Educația este trecută la cheltuieli, nu la investiții

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar subliniză că bugetul este unul echilibrat, cu interes major pe partea investițiilor, dar spune că regretă că Educația este trecută la cheltuieli, nu la investiții.

În opinia lui Iulian Cristache, un guvern liberal ar trebuie să prioritizeze învățământul, care stă la baza dezvoltării și implementării ideologiei liberalismului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Stiu și înțeleg că avem în continuare un an special, știu și înțeleg că statul nu are un sac fără fund, știu și înțeleg modul în care pensiile și alocațiile nu s-au mărit - deși dacă văd unele cheltuieli nu mai sunt de acord.

Dpmdv, bugetul este unul echilibrat, cu interes major pe partea investițiilor - esențial într-un an de criză majoră, dar am regretul că EDUCAȚIA este trecută, cel puțin din declarația dlui ministru Cîțu, la cheltuieli și nu la investiții și că SUMA alocată bate pasul pe loc.

Un guvern liberal ar trebuie să prioritizeze învățământul, care stă la baza dezvoltării și implementării ideologiei liberalismului. Avem nevoie de educație ca de oxigen. Nu mai putem continua astfel. Sigur, declarația dlui ministru are ceva adevăr, dar în ultimii 10 ani tot vorbim de reformă și nu avem cu ce s-o facem”, afirmă președintele asociațiilor de părinți.

ADVERTISING

”Alocați 10% din PNRR Educației!”

Iulian Cristache spune însă că speră ca banii primiți prin PNRR să fie cheltuiți corect, iar 10% din sumă să fie alocată educației.

”În atare condiții, gândul mă duce la PNRR, acolo unde sper să cheltuim cei 30 de miliarde de euro. De aceste fonduri se leagă și speranța mea că veți tine cont de recomandarea U.E.

Adică, 10% ALOCAȚI EDUCAȚIEI! Știu că discuțiile sunt pentru 3%. Știu că dl ministru a declarat că are promisiuni de 6%. Promisiuni, nu certitudini. Așadar, țineți cont de recomandarea partenerilor, ALOCAȚI 10% și atunci putem vorbi de începutul unei reforme, nu doar declarații politice.

3 miliarde, pe mandatul unui exercițiu financiar, pot ajuta educația în mod real. Altfel, d-le ministru, nu faceți altceva decât să bateți și dv un cui în cosciugul sistemului educational. Nu cred că vă doriți această imagine”, precizează președintele asociațiilor de părinți.

Cristache subliniază că federația pe care o conduce va face toate demersurile necesare care să ducă spre alocarea procentului indicat de către Comisiile de specialitate.

”Dacă nu suntem în stare să alocam din banii părinților, măcar sa alocam din banii marii familii europene”, conchide Iulian Cristache.

Zilele acestea se va bate-n cuie bugetul.Stiu și înțeleg că avem în continuare un an special, știu și înțeleg că statul...

Posted by Iulian Cristache on Tuesday, February 23, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇