Iohannis: Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. E nevoie de investiții în spitale, în școli, în locuri de muncă și programe de mediu

Iohannis: Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. E nevoie de investiții în spitale, în școli, în locuri de muncă și programe de mediu

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri o declarație de presă în care a vorbit despre banii pe care îi primește România prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Șeful statului a spus că țara noastră are la dispoziție peste 30 de miliarde de euro, bani ce vor fi investiți în spitale, școli, locuri de muncă și programe de mediu.

”Putem folosi acești bani pe mai multe paliere. E nevoie de investiții în spitale, în sistemul de sănătate. Dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, așa ceva nu are voie să se mai întâmple. E nevoie de investiții în zona de terapie intensivă, de alimentare cu oxigen”, a subliniat Iohannis.

ADVERTISING

În ceea ce privește școlile, șeful statului a spus că nu vrea să mai existe unități de învățământ cu încălzire pe lemne sau cu toalete în curte.

”Trebuie să investim în școli, sistemul de învățământ are nevoie de bani pentru a nu avea incendii, pentru a avea școli autorizate, să eliminăm încălzirea prin lemne, să eliminăm WC-urile din curte, avem nevoie de școli noi”, a afirmat președintele.

Șeful statului a avut azi două întâlniri cu premierul și mai mulți miniștri.

Prima a avut loc la ora 14.00, unde Klaus Iohannis a discutat cu Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, la ora 15:00, președintele a avut o întrevedere tot cu premierul Cîțu, dar de data aceasta cu miniștrii Muncii, Raluca Turcan, și Economiei, Claudiu Năsui.

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT, declarația susținută de președintele Klaus Iohannis:

  • Am avut in ultimele zile o serie de discuții foarte importante și foarte bune cu premierul și mai mulți miniștrii pentru a lămuri câteva chestiuni.
  • Tema principala a fost cum pregătim cel mai bine și rapid Planul pentru Redresare și Reziliență.
  • Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro.
  • Putem folosi acești bani pe mai multe paliere. E nevoie de investiții în spitale, în sistemul de sănătate. Dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, așa ceva nu are voie să se mai întâmple.
  • E nevoie de investiții în zona de terapie intensivă, de alimentare cu oxigen.
  • Campania de vaccinare merge foarte bine, suntem în continuare în topul vaccinărilor, ritmul crește de la o săptămână la alta, avem speranța că in vară vom ieși din pandemie.
  • Am discutat despre zona locurilor de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut locurile de muncă și este vital să dezvoltăm locuri de muncă. Încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă.
  • Trebuie să investim în școli, sistemul de învățământ are nevoie de bani pentru a nu avea incendii, pentru a avea școli autorizate, să eliminăm încălzirea prin lemne, să eliminăm WC-urile din curte, avem nevoie de școli noi.
  • Avem nevoie de programe sustenabile pentru mediu, de împădurire, care pot fi pise în operă de anul acesta.
  • Până în aprilie vom avea un plan coerent, care va fi depus la PE și apoi vom începe implementarea.
ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇