Pandemia nu va anula şi în 2021 simulările pentru Bac şi Evaluarea Națională. Se dau în primăvară

Pandemia nu va anula şi în 2021 simulările pentru Bac şi Evaluarea Națională. Se dau în primăvară

Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 va avea loc în perioada martie-aprilie. Anul trecut, acestea au fost anulate din cauza Covid-19.

”Propunerea înaintată și agreată de Ministerul Educației a fost ca pe 15 februarie să avem toate datele pentru fiecare examen, ca simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 să fie organizate în martie-aprilie pentru clasele a VIII-a și a XII-a, corelată cu propunerea noastră ca elevii din clasele terminale să aibă prioritate la întoarcerea la cursuri când se redeschid școlile“, a declarat pentru EduPedu președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, este nevoie de simulare pentru că reprezintă o măsură de evaluare a nivelului cunoștințelor elevilor.

“Noi ne-am gândit că elevii care dau Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu au avut absolut niciun contact cu simularea acestora și cu atmosfera de examen, pentru că ei nu au susținut simulările nici când erau a XI-a și a VII-a, anul trecut aceste testări fiind anulate. Pe lângă asta, e și o măsură de evaluare a nivelului cunoștințelor lor. E nevoie de acest instrument“, a spus Rareș Voicu.

ADVERTISING

Joi seara, Ministerul Educației a transmis un comunicat în care a anunțat că s-a validat prin consens “susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor din care sa rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi“.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇