Doar 15% dintre elevii peste 12 ani sunt vaccinați anti-COVID. Cum arată top 5 judeţe

Doar 15% dintre elevii peste 12 ani sunt vaccinați anti-COVID. Cum arată top 5 judeţe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi și preșcolari au început noul an școlar cu prezență fizică.

Ministrul a spus că 60% dintre profesori sunt vaccinați, însă și tot mai mulți elevi.

”Amintesc cu satisfacție, chiar dacă este posibil mai bine, că personalul din învățământ vaccinat într-o proporție de 60%, reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată. Este un lucru important. Este nevoie însă să continuăm acest proces.

Mai mult decât atât, în ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi. Am depășit pragul de 15%, proporția elevilor vaccinați.

ADVERTISING

Una din trei persoane vaccinate în ultimele zile la nivel național cu vaccinul Pfizer este elev. Asta îmi dă încredere că părinții vor înțelege cât de important este pentru propriii copii, pentru ceilalți colegi și pentru a se putea derula școala cu prezență fizică, așa cum ne gândim cu toții, să înțelegem că vaccinarea este unicul gest care poate pune capăt crizei sanitare. Toate celelalte măsuri de protecție sanitară, inclusiv testarea, ne ajută să ținem sub control epidemia”, a declarat ministrul, la deschiderea noului an școlar.

ADVERTISING

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a deschis anul școlar la Liceul Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei, județul Prahova, alături de președintele Klaus Iohannis. A participat la ceremonie și președintele Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu.

Dumitrescu este cel care, potrivit stenogramelor DNA, îi cerea favoruri lui Cătălin Drulă, când acesta din urma era ministru al Transporturilor.

Aproape 150.000 de copii au schema completă de vaccin

Despre vaccinarea copiilor a vorbit și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

ADVERTISING

Potrivit datelor centralizate de INSP până în 9 septembrie, până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.

”Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ”, spune Baciu, într-o postare pe Facebook.

El arată că cei mai mulți copii și adolescenți au fost vaccinați în București și arată care e topul la nivel național, în ce privește numărul celor între 12 și 19 ani, vaccinați anti-COVID cel puțin cu o doză.

  • București - 26.168 persoane
  • Cluj - 11.121 persoane
  • Iași - 8.730 persoane
  • Constanța - 7.495 persoane
  • Timiș - 7.241 persoane

”Sănătatea copilului tău înseamnă sănătatea familiei tale! Dacă ai neclarități despre modul în care se vor desfășura activitățile în acest an școlar, AICI ai toate detaliile”, le transmite secretarul de stat părinților.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇