Dacă rata de infectare trece de 6 la mie, Cîmpeanu zice că profesorii nevaccinați și care nu vor să se testeze „se vor odihni”

Dacă rata de infectare trece de 6 la mie, Cîmpeanu zice că profesorii nevaccinați și care nu vor să se testeze „se vor odihni”

Azi am aflat că, odată ce școlile vor fi deschise, acestea nu se vor închide până când rata de infectare în localități trece de pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori.

Și nici atunci unitățile școlare nu se vor închide complet, ci parțial și cu posibile excepții pentru vaccinați.

Așadar, se ridică întrebarea ce vor face profesorii nevaccinați în acest caz?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că vor avea ocazia să se testeze la fiecare 72 de ore, dar dacă nici așa nu vor, aceștia „se vor odihni puțin” de acasă...

ADVERTISING

„Este vorba de acces nediscriminatoriu în școli până la 6 la mie, iar peste acest prag pentru profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, dacă nu s-au vaccinat. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică.

Nu vor fi concediați, până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin”, a declarat ministrul Cîmpeanu azi.

Alături de Ioana Mihăilă, șefa de la Sănătate, el a detaliat modul în care vor funcționa școlile în anul școlar 2021 - 2022, care începe în 13 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇