Cîmpeanu recomandă părinţilor să nu meargă la deschiderea anului şcolar. Politicienii se duc buluc

Cîmpeanu recomandă părinţilor să nu meargă la deschiderea anului şcolar. Politicienii se duc buluc

În condiţiile în care ministrul Educaţiei a recomandat ieri părinţlor să nu se ducă la festivităţile de luni de deschidere a noului an şcolar, politicienii se închesuie să participe.

Festivităţile legate de începerea noului an şcolar se pot desfăşura doar în aer liber, cu purtarea măştii de protecţie şi cu o durată de cel mult o oră şi jumătate.

Anul trecut, recomandările au fost de a nu se organiza festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Inclusiv ministrul Cîmpeanu este aşteptat la o şcoală şi un liceu din Prahova, dar şi la o şcoală şi două licee din Bucureşti.

Unde se afişează politicienii azi

Preşedintele Klaus Iohannis merge la Liceul Tehnologic "Carol I" din comuna prahoveană Valea Doftanei. Premierul Florin Cîţu participă la ceremonia de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti.

ADVERTISING

Iată programul anunţat oficial:

9.30 - preşedintele Senatului, Anca Dragu, merge la Şcoala 147 ”Petrache Poenaru” din Bucureşti;

10.00 - preşedintele Klaus Iohannis ajunge la Liceul Tehnologic "Carol I” din comuna Valea Doftanei, judeţul Prahova. Tot aici participă la festivitate şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

12.00 - ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, participă şi la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din Bucov, judeţul Prahova, unde va fi inaugurat SmartLab Bucov, primul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie ce va funcţiona într-o şcoală rurală (împreună cu preşedintele Asociaţiei INACO, Andreea Paul Vass, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi inspectorul şcolar al judeţului Prahova, Ilona Rizea);

ADVERTISING

13.30 - premierul Florin Cîţu va fi prezent la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. Şi la această festivitate asistă şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu;  

15.00 - ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, participă la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" din Bucureşti (împreună cu David Popovici - elev participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi conducerea ISMB);  

16.30 - ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, participă la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială nr. 190 din Bucureşti – Sectorul 4 (împreună cu David Popovici - elev participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi conducerea ISMB).

ADVERTISING

Cîmpeanu le-a cerut părinţilor să nu vină la deschidere

Deşi el este omniprezent, ministrul Sorin Cîmpeanu a recomandat ieri părinţilor să nu participe la festivităţile de începere a anului şcolar. Ei pot face asta, în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli, însă recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi. 

"Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare", a afirmat Cîmpeanu, duminică, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar.

El a spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul.

"Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică", a adăugat Cîmpeanu.

2.900.000 de elevi şi preşcolari se întorc azi în clase, în condiţiile în care doar 61% dintre profesori sunt vaccinaţi împotriva Covid.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇