Deputat PNL: O apropiată a lui Dragnea și fostă parlamentar PSD, numită în fruntea unui prestigios colegiu

Deputat PNL: O apropiată a lui Dragnea și fostă parlamentar PSD, numită în fruntea unui prestigios colegiu

Deputatul PNL Alexandru Muraru acuză conducerea ISJ Iași că a început politizarea unităților școlare: „Nu pot accepta ca un fost parlamentar să fie numit pe criterii clientelare în fruntea celui mai prestigios colegiu din Iași și printre cele mai importante din România”.

„Inspectorul școlar general al ISJ Iași, doamna Farcaș, profitând de situația finalizării mandatelor la termen a directorilor de școli, a început politizarea unităților școlare prin foști sau actuali membri PSD.

Fostul deputat PSD, doamna Camelia Gavrilă, un nume controversat la Iași, fost candidat la Primărie, care a traversat mai multe politice, a fost numită în fruntea Colegiului Național <Costache Negruzzi>.

E ca și cum doamna Ecaterina Andronescu ar fi fost numită astăzi directorul colegiului <Spiru Haret> din București pe criterii arbitrare, prin prisma influenței sale politice”, transmite Alexandru Muraru.

El cataloghează decizia drept una rușinoasă, care „aruncă o mare umbră asupra modului discreționar de promovare în sistemul de educație”.

Funcție ”de consolare”

„Un fost deputat nu poate primi, la două săptămâni după finalizarea mandatului, în virtutea afilierii politice, această funcție <de consolare>. Acest lucru arată și o lipsă de perspectivă, o problemă morală gravă, o folosire a școlii ca paravan pentru situații în care foști deputați, candidați sau demnitari în funcții politice utilizează ulterior educația ca o formă de refugiu.

Este o desconsiderare a corpului profesoral de la colegiul <Costache Negruzzi>, a elevilor și a părinților.

Camelia Gavrilă a fost între apropiații lui Liviu Dragnea, a participat la măsurile e demolare a statului de drept”, adaugă liberalul.

El precizează că va sesiza corpul de control al Ministerului pentru a vedea legalitatea acestei măsuri, „dar și care este de fapt dimensiunea acestor numiri la Iași”.

„Nu pot accepta ca un fost parlamentar, la două săptămâni după ce a încheiat mandatul, să fie numit pe criterii clientelare în fruntea celui mai prestigios colegiu din Iași și printre cele mai importante din România”, conchide Muraru.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro