Apel pentru dotarea școlii din comuna Viișoara: Niciun copil nu are acces la școala online - Cum te poți implica

Apel pentru dotarea școlii din comuna Viișoara: Niciun copil nu are acces la școala online - Cum te poți implica

Școala din comuna Viișoara, județul Botoșani, are nevoie urgentă de conexiune la internet, table pentru scris, 153 de tablete pentru copiii vulnerabili și măști de protecție. Asta pentru că niciun elev nu are acces la școala online.

„Școala noastră este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online. Dacă maine școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățămânul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o”, spune Anca Bejinariu, directoarea școlii.

ADVERTISING

Astfel, organizația Salvați Copiii România face un apel pentru dotarea acestei unități de învățământ cu cele necesare elevilor, potrivit unui comunicat de presă remis SpotMedia.ro.

„Faptul că Salvați Copiii se implică în susținerea școlii noastre este foarte important pentru copiii acestei comunități și va face diferența între participare și neparticipare școlară,  nu speram că cineva ne va răspunde așa că vă mulțumim”, adaugă Anca Bejinariu.

Școala Dimitrie Brandza din Viișoara își desfășoară activitatea în două cladiri. În prezent, copiii nu mai au măști, iar detegenții pe care școala i-a primit de la Primărie ajung doar pentru o lună. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru ca situațiile de excluziune și discriminare în care au fost puși copiii vulnerabili în timpul stării de urgență să nu se repete odată cu începerea noului an școlar, Organizația Salvați Copiii România accelerează programul de dotare a acestora cu tablete conectate la internet și, ca urmare a solicitărilor primate, adaugă o componentă de dotare a școlilor. 

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a precizat: ”Neparticiparea  școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia. De aceea, e esențial ca toți copiii să aibă acces la educație, fiind, în același timp, protejați sanitar.

ADVERTISING

Problemele din școli sunt cronice și suntem în situația în care trebuie să rezolvăm în egală măsură dotarea fizică a claselor cu acces la internet și laptopuri, igienizarea claselor, dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și crearea unei biblioteci virtuale, unde profesorii să găsească resurse pentru educație online”.

Mecanismul de intervenție pentru pregătirea școlilor este pus la dispoziția tuturor actorilor economici, care pot să contribuie la dotarea promptă a școlilor, astfel încât toți copiii să poată participa în mod real la educație. Contul Organizației este RO45RNCB0071011434790144 (RON), iar contractul de sponsorizare poate fi descărcat de aici.

De asemenea, persoanele fizice pot ajuta printr-o donație online: https://bit.ly/3k22P0W.

Închiderea școlilor, în contextul pandemiei de COVID-19, a avut consecințe negative atât asupra progresului educațional al copiilor, cât și asupra sănătății emoționale a acestora.

”Anul școlar nu poate să fi început doar pentru unii copii. Accesul real la educație nu înseamnă prezența în catalog, ci instrumente reale de participare, astfel încât niciun copil să nu fie exclus pentru că nu are acces la internet sau o tabletă”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇