Anisie suține că 87,7% dintre copii au tablete sau laptopuri

Monica Anisie a anunţat că 87,7% dintre copii au tablete şi laptori, unele fiind ale lor, în alte cazuri primite de la autorităţile locale sau inspectoratele judeţene ori chiar de la unităţile de învăţământ care avea în dotare astfel de dispozitive.

Ministrul Educaţiei a precizat că absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului, prin urmare le pot avea în format electronic atât profesorii, cât şi elevii.

ADVERTISING

„Pentru fiecare unitate de învăţămînt în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile.

Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă.

În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru.

ADVERTISING

87,7% copiii au tablete sau laptopuri sau unele sunt ale lor, altele sunt primite de la autorităţile locale ori inspectoratele şcolare sau chiar de la unităţile de învăţământ care având în dotare au trimis device-urile necesare”, a afirmat Monica Anisie, întrebată duminică într-o conferinţă de presă cum vor fi asigurate tabletele pentru ca cei 100.000 de elevi care stau acasă să poată învăţa în sistem online.

Chestionată despre modul în care vor primi manualele profesorii şi elevii, ministrul Educaţiei a răspuns: „Absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele 8 titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului. Le pot avea în format electronic toţi elevii şi profesorii.

ADVERTISING

Ministrul Anisie a anunţat că un număr de circa 100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu şi anume în sistem online, iar inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme în asigurarea de echipamente, lucru care intră în sarcina unităţii de învăţământ. Ea a adăugat că peste 96.312 de profesori s-au format în această perioadă pentru a dobândi competenţe digitale.

Aceasta a mai spus că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Recomandări pentru elevi înainte de începerea școlii

Schimbări de ultim moment în București: opt școli au trecut de la scenariul galben la cel roșu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇