Admitere la liceu 2020. Pe 2 iulie începe completarea fișelor de înscriere

Admitere la liceu 2020. Pe 2 iulie începe completarea fișelor de înscriere

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 au fost publicate sâmbătă pe evaluare.edu.ro, iar pe baza lor elevii vor intra la liceu.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională 2020 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN, unde MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII; EN = media generală obținută la examenul de evaluare națională, clasa a VIII-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Fiecare inspectorat școlar a publicat broșura cu locurile disponibile în fiecare liceu și cu ultima medie de intrare de anul trecut.

Pe fișa de admitere trebuie bifate cât mai multe opțiuni astfel încât pe baza mediei de admitere candidatul să prindă un loc la liceu.

Calendarul Admiterii la liceu 2020

29 iunie 2020

Transmiterea de către Comisia națională de admitere către comisiile județene a bazei de date cu mediile de admitere și a ierarhiei județene prin activarea, în aplicația informatică centralizată, a secțiunilor și rapoartelor specifice

Depunerea/transmiterea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională, fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență

ADVERTISING

29 iunie 2020

Transmiterea de către comisiile de admitere județene/a municipiului București către unitățile de învățământ liceal care au organizat probe de aptitudini a bazei de date județene cuprinzând mediile de admitere, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

După finalizarea etapei speciale de evaluare națională 2020 comisia retransmite, pe 4 iulie 2020, baza de date cu mediile și ierarhia mediilor către comisiilor județene

30 iunie 2020

Completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

Pentru elevii care au susținut sesiunea specială de Evaluare Națională 2020, secretariatele vor completa fișele de înscriere pe 4 iulie.

1 iulie 2020

Anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În urma sesiunii speciale de la Evaluare Națională 2020, pe 4 iulie 2020, se republică ierarhia.

5 iulie 2020

Validarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a listei candidaților admiși la liceele/clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și comunicarea rezultatelor în unitatea de învățământ liceal respectivă, prin tipărire din aplicația informatică centralizată.

5 iulie 2020

Transmiterea de la liceele vocaționale a informațiilor cu privire la candidații care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Candidaților care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini li se poate elibera, de către unitatea de învățământ gimnazial, fișa de înscriere, pentru completarea opțiunilor în vederea repartizării computerizate.

Atenție!

*) Nu se eliberează fișă de înscriere pentru completarea opțiunilor candidaților care au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini, cu excepția candidaților admiși care au declarat, înscris, cărenunțăla locul obținut pentru a participa la etapa de repartizare computerizată!

Transmiterea, în format electronic, către Centrul național de admitere, a listei candidaților declarați admiși, în fiecare județ, la clasele pentru care s-au susținut probe de aptitudini, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

30 iunie – 5 iulie 2020

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic* Orice fișă depusă după această dată nu va mai fi luată în considerare

6 iulie 2020 – Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat,într-o sesiune distinctă,în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere, conform unei proceduri stabilite la nivel național, de către Comisia națională de admitere, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data 15 iunie 2020.

ADVERTISING

2 –8 iulie 2020

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere

2 –8 iulie 2020

Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

3 – 8 iulie 2020

Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

8 iulie 2020

Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Predarea / transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean al municipiului București

8 iulie 2020

Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

9 iulie 2020

Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați înscriși în mai multe județe, candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

9 iulie 2020

Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

10 iulie 2020Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 -2021

10 iulie 2020

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București

13 – 20 iulie 2020

Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

21 iulie 2020

Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

22 - 24 iulie 2020

Rezolvarea de către comisia de admitere județeană a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

A doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat

24 iulie 2020

Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere,inclusiv a celor destinate candidaților romi,a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.

În a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 –2021, candidații rromi își păstrează prioritatea pe locurile destinate candidaților rromi care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale

27 iulie 2020

Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

28 – 29 iulie 2020

Desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

24 – 30 iulie 2020

Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională

30 iulie – 3 august 2020

Repartizarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020

4 august 2020

Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇