PF Daniel ar fi cerut 220 de milioane de lei la rectificare pentru catedrală, dar Cîţu l-a refuzat

PF Daniel ar fi cerut 220 de milioane de lei la rectificare pentru catedrală, dar Cîţu l-a refuzat

BOR a cerut Guvernului 220 de milioane de lei (54 de milioane de euro) pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, dar PF Daniel s-a lovit de un refuz, susţin surse citate de Europa Liberă.

Aceste surse spun că Secretariatul de Stat pentru Culte a solicitat 401 milioane de lei la rectificarea bugetară, din care 220 de milioane de lei ar fi fost destinaţi mastodontului din Bucureşti.

Solicitarea a ajuns la Ministerul de Finanțe (condus de Dan Vîlceanu, amicul premierului), însă nu a găsit răspuns favorabil. În ultima versiune a rectificării bugetare, care a fost trimisă și Consiliului Economic și Social, apar doar 71,8 milioane de lei alocaţi pentru culte. Aşa că se vede că noua catedrală nu va primi suma cerută de PF Daniel.

ADVERTISING

Este adevărat însă că rectificarea nu e finalizată şi unele capitole mai pot suferi modificări.

Vestea proastă de la Guvern vine în condiţiile în care nici Primăria Capitalei nu va mai da bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului în 2021.

Până acum, din bugetul pe 2021, s-a stabilit că BOR primeşte 760 de milioane de lei, iar apoi Guvernul a alocat, suplimentar, în luna iunie, 20 de milioane de lei special pentru Catedrala Mântuirii Neamului, după o altă solicitare venită de la PF Daniel către premierul Florin Cîţu, potrivit profit.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai are însă o şansă BOR să obţină bani la următoarea rectificare bugetară din octombrie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇