Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei nu dă bani pentru Catedrala Neamului nici în 2021

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei nu dă bani pentru Catedrala Neamului nici în 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în bugetul de anul acesta nu este prevăzută o sumă pentru Catedrala Neamului, o cheltuială care stârnea mereu controverse în timpul vechii administrații conduse de Gabriela Firea.

În timpul conferinței pentru prezentarea unei schiţe a bugetului PMB pe 2021, primarul a fost întrebat dacă se vor aloca bani pentru Catedrala Neamului.

"După cum știți, de banii pentru biserici și statui se ocupă fostul AMPT, Direcția de Arhitectură Peisagistică, instituție subordonată primăriei. Aici bugetul total pentru intervenții este de un milion de lei, urmează ca ei să vină cu lista obiectivelor și să discutăm cu consilierii.

ADVERTISING

Pentru Catedrală nu a existat o propunere de către direcție către executiv. Au existat propuneri pe altele, unele monumete istorice", a spus Nicușor Dan.

În 2020, nici Gabriela Firea nu a prevăzut special în buget bani pentru Catedrala Neamului. Însă la capitolul biserici, a existat un buget aprobat în februarie 2020 de peste 10 milioane de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇