Patronii de restaurante salută fiscalizarea bacșișului: Nu e supraimpozitare

Patronii de restaurante salută fiscalizarea bacșișului: Nu e supraimpozitare

Proiectul de lege privind fiscalizarea bacșișului, avizat de Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, este apreciat de președintele HORA, Ion Biriș.

Acesta spune că, după 7 ani de când HORA a propus această măsură, mediul politic a răspuns pozitiv.

Potrivit lui Biriș, este vorba despre o transparentizare a acestor venituri, care înseamnă nu doar o normalitate la nivel global, dar și venituri mai mari la bugetul de stat.

„Reglementările incluse în raportul final al Comisiei definesc bacșișul ca fiind orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus față de valoarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, fiind aplicabil operatorilor economici care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN 5610 – Restaurante și 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor”, a declarat președintele HORA, citat de Adevărul.

ADVERTISING

Ion Biriș mai spune că fiscalizarea bacșisului nu este o măsură de supraimpozitare și are un impact 100% pozitiv asupra tuturor din domeniu.

„Organizația HORA salută această inițiativă, pe care nu o vede ca pe o măsură de supraimpozitare, ci ca pe o măsură cu impact 100% pozitiv asupra tuturor celor care activează în această industrie”, mai arată sursa citată.

Potrivit proiectului, bacşişul va fi impozitat cu 10%, iar clientul va alege valoarea acestuia. El va indica pe nota de plată fie suma procentuală, fie suma absolută, care va fi trecută distinct pe bonul fiscal al operatorului economic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bacşişul poate fi plătit atât cu cardul, cât şi în numerar, la opţiunea clientului.

Legea urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇