Orban a lăudat Dacia-Renault pentru noile modele: Proiectarea s-a făcut prin telemuncă, o noutate absolută

Orban a lăudat Dacia-Renault pentru noile modele: Proiectarea s-a făcut prin telemuncă, o noutate absolută

Aflat în vizită de lucru la Mioveni, premierul Ludovic Orban a lăudat astăzi Dacia-Renault atât pentru noile modele de Logan și Sandero pe care urmează să le lanseze în România, cât și pentru respectarea măsurilor sanitare, în condiții de pandemie.

După un început de an greu, în care aproape că a oprit motoarele, fabrica Dacia-Renault de la Mioveni produce acum în ritm susținut. Se lucrează și sâmbăta, iar numărul de mașini care ies pe poarta fabricii a crescut consistent.

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în septembrie, Dacia a produs 36.416 de autoturisme (în paralel, Ford a produs în apropiere, la Craiova, nu mai puțin de 21.430 de autoturisme).

ADVERTISING

Per total, producția de autoturisme din România a crescut în septembrie cu 55,7%, față de aceeași lună din 2019.

Interesul pentru mașinile Dacia – Renault e cu atât mai mare în aceste zile cu cât producătorul a lansat deja în Franța noile modele de Logan și Sandero. Și urmează să le lanseze și în țara noastră.

Prezent la Mioveni, Orban a lăudat producătorul francez de automobile.

Proiectarea, prin telemuncă - o noutate

”La vizita anterioară am zis că voi fi prezent la lansarea noilor modelele de Logan și Sandero. Și am ținut să fiu prezent la lansare, la prezentarea acestor modele (deși lansarea oficială nu a avut loc pe 21 octombrie - n.red.).

ADVERTISING

Acestea sunt rodul muncii proiectanților din România.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/834715460449074

Iar proiectarea s-a făcut în cea mai mare parte prin telemuncă. E o noutate absolută. Le urez succes cu aceste modele noi, dintre care o parte sunt deja introduse în fabricație, iar parte urmează să fie introduse.

Aceste noi modele arată cât de mult contează cercetarea și proiectarea și dinamismul Dacia Renault și capacitatea de a lansa repede pe piață noi modele.

Am aflat doar vești bune aici. Se lucrează la deplină capacitate. Ba chiar se lucrează și sâmbăta.

Fabrica de aici, din Mioveni, este capabilă să genereze produse competitive, care arată reziliență și capacitatea managementului.

ADVERTISING

Vreau să amintesc de măsurile remarcabile de protecție sanitare luate în fabircă. Sunt adaptări făcute într-o perioadă extrem de scurtă. E de salutat!”, a precizat Orban.

Acesta a susținut că Executivul va aloca resurse importante pentru a asigura că zona în care produce Dacia se bucură de drumuri bune și, pe viitor, de căi ferate accesibile (necesare pentru livrararea unui număr mare de autoturimse către beneiciari – n.red.).

Măsuri pentru industria auto?

Presa l-a întrebat pe Orban și dacă Guvernul pe care îl conduce pregătește noi măsuri pentru susținerea industriei auto (care este cea mai mare exportatoare din România – n.red).

Premierul a spus că măsurile s-au cam luat.

”Am adoptat o serie de măsuri pentru a veni în sprijin. De la cele active de tip șomaj tehnic și program flexibil de muncă, până la măsuri de stimulare de achiziții, de tipul programelor Rabla și Rabla Plus.

Și am adoptat o schemă de ajutor de stat pentru credite de capital de lucru și credite pentru investiții pentru marile companii”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat cum se justifică această creșterea de producție a fabricii Dacia Mioveni, directorul Christophe Dridi a spus că oamenilor le plac mașinile Dacia și de aceea le cer și le cumpără. Și că investiția în dotarea unora dintre mașinile produse cu GPL își arată roadele.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇