Năsui a dat afară administratorii de la alte 3 companii de stat. Încasau salarii de peste 10.000 de lei, deşi fabricile au pierderi an de an

Năsui a dat afară  administratorii de la alte 3 companii de stat. Încasau salarii de peste 10.000 de lei, deşi fabricile au pierderi an de an

Ministrul Economiei Claudiu Năsui anunță, marți, că a eliberat din funcție alți „administratori speciali”.

Într-o postare pe Facebook, el arată că este vorba despre administratorii „speciali” a 3 companii de stat:

  • Uzina Mecanică Cugir,
  • Fabrica de Arme Cugir
  • Uzina Automecanica Moreni.

Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună, potrivit lui Năsui. Ministrul a precizat și ce pierderi au avut cele 3 companii:

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active.

Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid.

Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt”, se mai arată în postare.

Citește și:

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇