Inundaţiile din vestul Germaniei îi vor costa pe asigurători şapte miliarde de euro

Inundaţiile din vestul Germaniei îi vor costa pe asigurători şapte miliarde de euro

Cererile de despăgubiri pentru inundaţiile de luna trecută din vestul Germaniei au ajuns până acum la aproximativ şapte miliarde de euro (8,2 miliarde de dolari), a anunţat miercuri Asociaţia Asigurătorilor Germani (GDV).

Din această sumă, 6,5 miliarde de euro sunt cereri de despăgubiri pentru afaceri, locuinţe şi ce s-a distrus în interiorul acestora, iar aproximativ 400 milioane de euro pentru autovehicule, transmite DPA.

"În condiţiile în care se înregistrează progrese în înregistrarea şi soluţionarea cererilor de despăgubiri, nivelul acestei catastrofe devine abia acum vizibil", a afirmat directorul general al GDV, Joerg Asmussen.

ADVERTISING

La mijlocul lunii iulie, inundaţii grave au devastat mari părţi din vestul Germaniei, precum şi din ţările vecine Belgia şi Olanda.

Landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat au fost cele mai afectate, dar şi Bavaria şi Saxonia au avut de suferit.

Aproape 160 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat vestul Germaniei în zilele de 14 şi 15 iulie şi numeroase case, drumuri, căi ferate şi poduri au fost distruse.

Cel mai distrugător dezastru natural din istoria Germaniei

Conform GDV, inundaţiile din iulie au fost cel mai distrugător dezastru natural din istoria Germaniei.

ADVERTISING

Pierderile sunt mult mai ridicate decât în cazul inundaţiilor din august 2002 (4,75 miliarde de euro) şi iunie 2013 (2,25 miliarde de euro).

Luna aceasta, cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania va aloca 30 de miliarde de euro pentru reconstrucţia zonelor sinistrate în urma inundaţiilor devastatoare de la jumătatea lunii iulie.

Această sumă, ce va forma un fond de reconstrucţie şi este mult mai mare faţă de cele alocate în urma altor catastrofe naturale în Germania, va fi suportată deopotrivă de Guvernul federal şi de cele 16 landuri, într-un ''semn de solidaritate naţională'', a precizat Merkel la o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇