Intrarom finalizează cu succes un contract de contorizare inteligentă pentru Distribuție Energie Oltenia

PR_CEZ
Foto: PR CEZ

Intrarom, subsidiara din România a Intracom Telecom Group, a finalizat în data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distribuție Energie Oltenia, din cadrul CEZ România, operator de energie electrică ce acoperă șapte județe din regiunea Oltenia.

Contractul a constat în furnizarea și instalarea unui subsistem de măsurare și transmitere a informației de la contoare inteligente mono și trifazate (SMT), concentratoare date, precum și instalarea și punerea în funcțiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integrantă din strategia CEZ Group de a investi în modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implică înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

ADVERTISING

Mai exact, prin intermediul acestui proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare, configurare și integrare a acestora în sistemul informatic (MMDC) existent, testare și punere în funcțiune, implicând totodată toate lucrările aferente de șantier, precum și servicii de instruire a personalului, servicii de garanție și asistentă tehnică.

În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu success cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova și ADREM Invest.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ca rezultat, noul sistem de măsurare inteligentă a energiei va furniza mai multe informații decât un contor conventional, asigurând o comunicație bidirecțională între contorul electronic inteligent și subsistemul de gestionare a datelor măsurate.

Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul intitulat ''Sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementează la DEO.

ADVERTISING

Primul a fost desfășurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corectă în strategia de contorizare inteligentă.

Rezultatele proiectului reprezintă o dovadă excelentă a faptului că deciziile au fost corecte și bine gândite.

"Suntem încântați de încrederea acordată de catre CEZ România de a alege, dezvolta și implementa o soluție pilot de contorizare inteligentă furnizată de Intrarom, în linie cu strategia sa de dezvoltare adoptând tehnologiile cele mai avansate pentru rețelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrând capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei și utilităților, o ramură de importanță critică a economiei românești, aflată în plinp modernizare și expansiune, ajutându-i astfel să se diferențieze pe noua piață liberalizată a energiei."

Georgios Roussos, Director General Intrarom


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇